.

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Επένδυση 204 MW της Juwi στην Κοζάνη

Μέσα στο έτος αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού έργου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό έργο, ισχύος 204 MW της ελληνικής θυγατρικής του γερμανικού ομίλου ΑΠΕ Juwi, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ΑΠΕ στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, το φωτοβολταϊκό έργο που αναπτύσσεται στη χώρα μας, ισοδυναμεί με το 50% της ισχύος μιας μεγάλης θερμικής μονάδας φυσικού αερίου.

Το έργο που θα κατασκευαστεί στην Κοζάνη (αποτελείται από τρία επιμέρους πάρκα) εξασφάλισε μέσω του διαγωνισμού μέση τιμή για την αποπληρωμή της παραγόμενης ενέργειας στα 5,7 σεντ/KWh.
Το 2018, για παράδειγμα, η Juwi ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στους γύρους υποβολής προσφορών της Γερμανίας για την αιολική και την ηλιακή ενέργεια. Με τη συγκεκριμένη επιτυχία, η Juwi έγινε η κορυφαία εταιρεία για εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο Τάκης Σαρρής, Διευθύνων Σύμβουλος της Juwi Hellas τόνισε ότι: «Χάρη σε μια καλά οργανωμένη στρατηγική, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε το υψηλότερο τιμολόγιο έναντι όλων των άλλων ηλιακών έργων.
Το επιλεγμένο έργο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Κοζάνης. Τον Δεκέμβριο του 2019, η Juwi θα ξεκινήσει με την κατασκευή του ηλιακού πάρκου σε έκταση μεγαλύτερη από 400 εκτάρια.
Παράλληλα, η σύνδεση με το δίκτυο προγραμματίζεται ως τον Απρίλιο του 2021 ενώ το ηλιακό πάρκο αναμένεται να παράγει ετησίως πάνω από 300 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, ο περιφερειακός διευθυντής της Juwi, Dirk Retzlaff υπογράμμισε πως: «Μετά την κατάρρευση της ελληνικής αγοράς το 2013 συνεχίσαμε να πιστεύουμε στο δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και διατηρήσαμε τις δραστηριότητές μας με μια μικρή ομάδα».

www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου