.

Το Green Deal της νέας επικεφαλής της Κομισιόν

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της παθιασμένης ομιλίας της προς τους Ευρωβουλευτές, η Ursula von der Leyen έθεσε την κλιματική αλλαγή ως προτεραιότητα για την Κομισιόν της, υποσχόμενη να παρουσιάσει μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία -στις πρώτες της 100 ημέρες- ικανή να καταστήσει την Ευρώπη ως την πρώτη κλιματικά-ουδέτερη ήπειρο μέχρι το 2050. Αλλά μπορεί να επιτευχθεί ένα deal; Και τι εμπόδιζε την Ευρώπη να δράσει μέχρι σήμερα;.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Πώς θα γίνει η αύξηση στα τιμολόγια, χωρίς αύξηση στους λογαριασμούς

Με ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να ενισχυθεί το ταμείο της ΔΕΗ από τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, που ανήγγειλε χθες ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Θέλουμε ή δε θέλουμε την ολοκλήρωση της «Πτολεμαΐδα V» και τη λειτουργία της μονάδας

Δύσκολα περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι έχει γίνει μόνιμο θέμα στην καθημερινή ειδησιογραφία η μονάδα «Πτολεμαΐδα V», κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την προοπτική της (βιωσιμότητα) και την ένταξή της στο καθεστώς ΑΔΙ.
Επί των δημοσιευμάτων αυτών, έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε πλήρη ενεργοποίηση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Λιμναίο στην Καστοριά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου κ. Βάσσος Πασχάλης τόνισε ότι το Πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη ενεργοποίηση, με συστηματική προσπάθεια έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια και οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχουν οι συνθήκες για την ομαλή και αποτελεσματική υλοποίηση και ολοκλήρωση του προγράμματος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ρυθμιστικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας ετοιμάζει για πρώτη φορά η ΡΑΕ – Εντός του 2019 θα δοθεί το αρχικό σχέδιο

Μέχρι το τέλος του έτους έχει βάλει στόχο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να δώσει, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις υπηρεσίες της Κομισιόν, το πρώτο σχέδιο κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου για την εγκατάσταση, λειτουργία και τιμολόγηση αποθηκευτικών σταθμών στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τετάρτη το πρώτο tet a tet με τους θεσμούς - Ένδειξη απαξίωσης της ΔΕΗ το ναυάγιο των λιγνιτών - Εντείνεται η ανησυχία για την κατάσταση στην εταιρεία

Δύο μέρες μετά το οριστικό ναυάγιο της λιγνιτικής αποεπένδυσης, που επισφράγισε το άδοξο τέλος της πολύμηνης διαγωνιστικής διαδικασίας, αναμένεται να υπάρξει το πρώτο άτυπο tet a tet του νέου υπουργού ενέργειας Κ. Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών. Ήδη πάντως από την κυβέρνηση, η εξέλιξη με τους λιγνίτες αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη ένδειξη των λανθασμένων χειρισμών της προηγούμενης κυβέρνησης που συνετέλεσαν στην οικονομική απαξίωση αλλά και την προβληματική λειτουργία της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Καμία προσφορά στο διαγωνισμό αποεπένδυσης των λιγνιτικών

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα, προθεσμία υποβολής προσφορών για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων, δεν κατατέθηκε καμιά προσφορά.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 προκειμένου ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Ανακοίνωση για τα κλιμάκια

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Έπειτα από την τελευταία Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ, όπου υιοθετήθηκε από την Διοίκηση της ΔΕΗ η πρόταση του συνδικάτου για την αξιολόγηση, σας ενημερώνουμε ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τις εντάξεις των νέων και τα κλιμάκια για τους υπόλοιπους.
Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε με σχετική ανακοίνωση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ηλεκτροσόκ - Έρχονται σαρωτικές αλλαγές για τη διάσωση της επιχείρησης - Όλο το σχέδιο για τη ΔΕΗ

Ένα τριετές πλάνο για τη ΔΕΗ, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει την πώληση δύο υδροηλεκτρικών μονάδων και τη μείωση του προσωπικού και καταλήγει ακόμα και στην ιδιωτικοποίηση ποσοστού ή τμήματος των θυγατρικών εταιρειών της, επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή η νέα κυβέρνηση. Το τελικό σχέδιο θα προκύψει μετά από διαβουλεύσεις με τη νέα ηγεσία της Κομισιόν και θα αρχίσει να εφαρμόζεται προς το τέλος του έτους.

klik για πλήρη ανάγνωση από το enikos.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τρομάζει το ΥΠΕΝ η κατάσταση του ηλεκτρικού συστήματος

Την επανάληψη νέων, μικρών ή μεγαλύτερων μπλακ-άουτ μέσα στο καλοκαίρι, όπως τα πρόσφατα στην Αθήνα και στο Λασίθι, φοβάται η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, και δεν είναι τυχαίο ότι ο Κ.Χατζηδάκης αναδεικνείει με κάθε ευκαιρία ότι το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας κινείται σε οριακά επίπεδα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Υπόθεση λιγνίτες: “Ό,τι γίνει σήμερα, αλλιώς παράταση δε δίνεται” - Στα χέρια Χατζηδάκη ο φάκελος ΔΕΗ και οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν με τα τεχνικά κλιμάκια

Λήγει το μεσημέρι η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό για τη λιγνιτική αποεπένδυση και η εικόνα που μεταδίδεται από κυβερνητικές πηγές είναι ότι σήμερα δίνεται η τελευταία ευκαιρία για τον διαγωνισμό που επί μήνες καρκινοβατεί ελλείψει ουσιαστικού ενδιαφέροντος από επενδυτές. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί νέα παράταση και ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μπει σε διαπραγμάτευση με την Κομισιόν από μηδενική βάση για τα καυτά θέματα που αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους, ήτοι τη συμμόρφωση με την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την πρόσβαση τρίτων στην αγορά λιγνίτη, την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τον περιορισμό της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ, ταυτόχρονα με τη λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα της επιχείρησης που βρίσκεται σε δεινή θέση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

"Platform for Coal Regions in Transition": 5η συνάντηση του working group για στις Βρυξέλλες (θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος)

Τη Δευτέρα 15 έως την Τρίτη 16 Ιουλίου πραγματοποιείται η 5η συνάντηση του working group για το "Platform for Coal Regions in Transition".
Για να το παρακολουθήσει κάποιος ζωντανά κλικ εδω
Η agenda της συνάντησης βρίσκεται εδώ...
Ειδικοτέρα για τα θέματα ενδιαφέροντος της Δυτικής Μακεδονίας:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Το δόγμα Χατζηδάκη για τη σωτηρία της ΔΕΗ

Οι πρώτοι χειρισμοί της νέας κυβέρνησης γύρω από την "καυτή πατάτα" της ΔΕΗ έχουν καλλιεργήσει θετικές προσδοκίες στην αγορά, τουλάχιστον ως προς το γεγονός ότι δεν υποτιμάται το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η επιχείρηση. Για αυτό, άλλωστε, ο πρωθυπουργός έριξε στο χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας ένα από τα πιο βαριά χαρτιά του, τον αντιπρόεδρο του κόμματος και γνώστη, λόγω της προηγούμενης θητείας του, των οξύτατων ζητημάτων αλλά και των ευαίσθητων ισορροπιών του κλάδου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έκθεση της Επιτροπής δείχνει ότι οι στοχευμένες επενδύσεις και οι δυναμικές ψηφιακές πολιτικές ενισχύουν τις επιδόσεις των κρατών μελών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει σήμερα τα αποτελέσματα του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2019 (DESI) ο οποίος παρακολουθεί τις συνολικές ψηφιακές επιδόσεις της Ευρώπης και καταγράφει την πρόοδο των χωρών της ΕΕ όσον αφορά την ψηφιακή τους ανταγωνιστικότητα. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Επιστολη προς κ. Μαχτή για αντιμετώπιση θερμικής καταπόνισης


Κύριε Δ/ντα

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή μας, σας υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα:

Σας γνωρίζουμε ότι παραμένει σε ισχύ η με αρ. πρ. 10349/10-06-2009 εγκύκλιος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με θέμα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα για τα Μητρώα Συντελεστών Παραγωγής Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης (τ. Α’, αρ. 112) το με αρ. 71/2019 Προεδρικό Διάταγμα για τα Μητρώα Συντελεστών Παραγωγής Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ΜΗ.Τ.Ε).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Απόλυτο φαβορί ο Κωστής Χατζηδάκης για το Υπουργείο Ενέργειας

Ένας καλός γνώστης των θεμάτων ενέργειας και ένα από τα πλέον σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, είναι το απόλυτο φαβορί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, για τη θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Βεβαίως ουδείς μπορεί να αποκλείσει το να είναι διαφορετικό το τελικό σχήμα που θα ανακοινώσει ο νέος πρωθυπουργός, ωστόσο οι πληροφορίες για τον κ. Χατζηδάκη είναι επίμονες και από εκείνες που δίνονται με το μεγαλύτερο βαθμό «ασφαλείας».

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energypress.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Νέα μελέτη προειδοποιεί ότι η ανθρωπότητα εξάντλησε ήδη τον “ανθρακικό προϋπολογισμό” της ως το 2050 – Κανένα περιθώριο για νέα ορυκτά καύσιμα στο εξής

Μια νέα επιστημονική έκθεση που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο περιοδικό Nature προειδοποιεί ότι η ανθρωπότητα έχει ήδη εξαντλήσει τον “ανθρακικό προϋπολογισμό” της και η κατασκευή ενεργειακών υποδομών με ορυκτά καύσιμα πέραν των όσων έχουν υλοποιηθεί ή σχεδιαστεί ως τώρα οδηγεί σε σαφή εκτροχιασμό του κλιματικού στόχου του ΟΗΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

23 φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν δεσμεύσεις από τα κόμματα για την κλιματική κρίση

Η αποφασιστική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απαιτεί δραστική αλλαγή πολιτικών. Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, 23 μη κυβερνητικές οργανώσεις, φορείς της κοινωνίας των πολιτών καθώς και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) απευθύνουν ερωτήματα στα πολιτικά κόμματα διεκδικώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το thegreentank.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...