.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γεώργιο Στάσση, για την έναρξη των αποκαταστάσεων

Η αναπροσαρμογή του αρχικούπρογραμματισμού της Δ.Ε.Η. Α.Ε και η έναρξη των αποκαταστάσεων έξι (6) μήνες νωρίτερα,  μέσα στον Οκτώβριο,  ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η.  Α.Ε κ. Γιώργο Στάσση στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, η επιχείρηση πρόκειται να μεταφέρει εμπροσθοβαρώς την έναρξη των αποκαταστάσεων, διαθέτοντας ταυτόχρονα για το σκοπό αυτόν ποσό ύψους 15.000.000,00 €.

     Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου πρόκειται να ξεκινήσει εργολαβία ύψους 5.000.000,00€ στο ορυχείο της Καρδιάς, ενώ δυο ακόμη εργολαβίες των 5.000.000,00€ θα προκηρυχθούν έως τα τέλη του ίδιου μήνα.

   Ταυτόχρονα, συζητήθηκε και το ζήτημα της κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της ΛΙΠΤΟΛ, οι οποίες μετά την εξεύρεση των σχετικών μελετών μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

   Ως προς το θέμα της Μ.Ε.ΤΕ. Α. Ε., ο Περιφερειάρχης ζήτησε την επανεξέτασή του  τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκφράζοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει ταυτόχρονα την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεως στο θέμα των εργαζομένων.

   Είναι γεγονός πλέον, ότι οι εργασίες αποκαταστάσεων των εδαφών ξεκινούν για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας άμεσα, ικανοποιώντας αρχικό αίτημα της Περιφερειακής Αρχής και των εργαζομένων, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να συνεχίσουν την εργασία τους και στις επιχειρήσεις τις χωματουργικές δραστηριότητές τους την κρίσιμη περίοδο της μετάβασης.

 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου