.
.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: προς ένα μέλλον με ηλεκτρικά οχήματα και σεβασμό στο περιβάλλον

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα με θέμα την καθαρή και ευφυή κινητικότητα, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τον απολογισμό των στόχων, που, επί του παρόντος, έχουν επιτευχθεί, εξετάζοντας ακόμη τι χρειάζεται για να καταστεί δυνατή και να επιταχυνθεί η υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, γράφουν οι Hans De Keulenaer* και Diego Garcia Carvajal.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Διαβολοβδομάδα» για τη ΔΕΗ: Οι επαφές στις Βρυξέλλες, οι αποφάσεις για τις προς πώληση μονάδες και η πίεση του χρόνου

Κρίσιμη όσον αφορά τη διαμόρφωση της τελικής λίστας των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, εκτιμάται ότι είναι η σημερινή (18/9) επίσκεψη στις Βρυξέλλες ελληνικού κλιμακίου στελεχών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΔΕΗ με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Βερροιόπουλο, προκειμένου να συναντηθούν με τους αρμοδίους των Γενικών Διευθύνσεων Ανταγωνισμού και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ): "Εξόρυξη και περιβάλλον είναι έννοιες συμβατές"

«Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εξορυκτικών δραστηριοτήτων είναι πλήρως αναστρέψιμο μέσα από ορθές διαδικασίες αποκατάστασης του τοπίου. Υπάρχει έντονη υπερτίμηση από την κοινή γνώμη για την περιβαλλοντική βλάβη από την αξιοποίηση των ορυκτών πόρων της χώρας, ενώ τα δεδομένα στατιστικά στοιχεία (ΕΣΥΕ) αναδεικνύουν την πραγματική εικόνα σε σύγκριση με άλλους κλάδους». Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) κ. Χ. Καβαλόπουλος στην ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς που διοργάνωσε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με θέμα «Τα Ορυκτά και ο Ανθρωπος» στις 16.9.2017.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μπορεί ένα κράτος της ερήμου να λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα έλλειψης νερού;

Δεκάδες άρθρα του οικονομικού Τύπου είναι αφιερωμένα στην κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ωστόσο, στην περίπτωση της χώρας μας το πρόβλημα ρευστότητας έχει και κυριολεκτική διάσταση. Το Ινστιτούτο Παγκόσμιων Πόρων κατατάσσει την Ελλάδα 28η σε σύνολο 161 χωρών στη λίστα με τα κράτη που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο σπανιότητας νερού έως το 2040 αφού καταναλώνει το 40-80% των αποθεμάτων της.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΝΤ: Το τέλος της εποχής του πετρελαίου δεν είναι πολύ μακριά

Μία επανάσταση στις μεταφορές βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την αγορά πετρελαίου τις ερχόμενες δεκαετίες, αναφέρει άρθρο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMFBlog), με τίτλο: «Τέλος της εποχής πετρελαίου: Όχι αν, αλλά πότε».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στο πλευρό των κατοίκων των Αναργύρων ο Σπάρτακος

Στηρίζουμε την κινητοποίηση της Τρίτης 19/9
Υποσχέσεις
Ευχολόγια
Δείγματα κατανόησης
Σημάδια εγρήγορσης …

…..ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ !!!

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

EIA: Η Παγκόσμια Κατανάλωση Ενέργειας θα Αυξηθεί Κατά 28% το Διάστημα 2015 - 2040

Η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 28% μεταξύ 2015 - 2040, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Διεύθυνση Ενεργειακής Πληροφόρησης ( Energy Information Administration - EIA) των ΗΠΑ.
Το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης στην κατανάλωση ενέργειας εκτιμάται ότι θα προέλθει από χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΟΣΑ, δήλωσε η EIA στη Διεθνή Ενεργειακή Επισκόπηση του 2017 ( International Energy Outlook 2017) που εξέδωσε την Πέμπτη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μακράς Πνοής Συνεργασία μεταξύ ΔΕΗ και SHENHUA GROUP

Θετικά βλέπει η Shenhua τις τρεις δράσεις που της έχει προτείνει η ΔΕΗ και αφορούν τη συμμετοχή του κινεζικού κολοσσού στη διαδικασία αποεπένδυσης των λιγνιτών της ΔΕΗ, τη συμμετοχή της στη ΔΕΗ Solar Solutions που έχει συστήσει η ΔΕΗ με τον Όμιλο Κοπελούζου και την εγκαθίδρυση επικοινωνίας μεταξύ του ΚΔΕΠ της ΔΕΗ και του ερευνητικού κέντρου της SHENHUA GROUP.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μελέτη EBRD: "Είδαν φως και μπήκαν" οι Κινέζοι στην ελληνική ενεργειακή αγορά – Η ΕΕ το άναψε και τώρα προσπαθεί να το σβήσει

Την κινεζική στρατηγική για την αναβάθμιση του ρόλου και της παρουσίας της Κίνας στην Ευρώπη παρακολουθεί και αναλύει μελέτη που εκπονήθηκε για την EBRD και παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα. Η επιθετική επενδυτική προσέγγιση της Κίνας στην Ελλάδα αποτυπώνεται στις σελίδες της έκθεσης, την οποία συνέταξε ο Δρ. Jens Bastian με χρηματοδότηση από το Central European Initiative, με τον ενεργειακό τομέα να αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς ανάλυσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Κοζάνης: Υποχρέωση αδειοδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων με ισχύ κάτω από 10 KW

Ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες μεταποιητικών επιχειρήσεων ότι η νομοθεσία σχετικά με την αδειοδότηση των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων με κινητήρια ισχύ κάτω από 10KW, έχει τροποποιηθεί. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του αρ. 51 του Ν. 4442/2016, οι δραστηριότητες  με  εγκατεστημένη  κινητήρια ισχύ  μέχρι  10  kW  που  ήδη  λειτουργούν,  αλλά  για τη λειτουργία τους δεν ήταν απαραίτητη η κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης έναρξης λειτουργίας, υποχρεούνται εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του νόμου (και των σχετικών Κ.Υ.Α) να εναρμονιστούν με τις κείμενες διατάξεις.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Θέμης Μουμουλίδης: «Αλλαγή στα κριτήρια πρόσληψης στα δίμηνα της ΔΕΗ. Δικαίωση του αυτονόητου. Μακροχρόνια ανεργία και οικονομικά ασθενείς ομάδες προτάσσονται».

Ένα σημαντικό βήμα στη δικαιότερη διάθεση εργασίας στους ανέργους της Π.Ε. Κοζάνης, αποτελεί η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ, για την αλλαγή των «κριτηρίων πρόσληψης ανειδίκευτου προσωπικού [εργατών] για απασχόληση 60 ημερομισθίων». Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση της διοίκησης της Εταιρείας, προηγούνται των πάντων οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

EΝΠΕ: Ο Σκουρλέτης είπε ότι θα αποσυναρμολογήσει τις Αποκεντρωμένες

Για την αποσυναρμολόγηση των Αποκεντρωμένων Διοίκησεων δεσμεύθηκε στους περιφερειάρχες κατά τη σημερινή τους δίωρη συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Σε συνέχεια των όσων έχει γράψει η aftodioikisi.gr περί πρόθεσης της κυβέρνησης να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός μετά τη συνάντηση: «Ο Υπουργός ανέλαβε ενώπιόν μας την πολιτική δέσμευση για αποσυναρμολόγηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων τους, εκτός αυτών που προβλέπονται συνταγματικά να ασκούνται από το κεντρικό κράτος, μαζί με το προσωπικό στις Περιφέρειες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Νέα προειδοποίηση για εκκένωση του οικισμού των Αναργύρων από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα. Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κάτοικοι

Την εκτίμησή του ότι το χωριό Ανάργυροι «θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα και στο σύνολο του» εξέφρασε εκ νέου κατά την επίσκεψη του στην περιοχή ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας μετά την νέα αυτοψία που διενήργησε και τις μετρήσεις που έλαβε από τα μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί προκειμένου να παρακολουθούν την δραστηριότητα του εδάφους, διαπίστωσε ότι «έχουν εντοπιστεί νέα ρήγματα εντός του χωριού, ενώ έχουν μεγαλώσει τα ήδη υπάρχοντα και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που είδαμε σαν αποτέλεσμα στους Ανάργυρους, μας ενισχύει την άποψη ότι το χωριό θα πρέπει να φύγει».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ψάχνει επενδυτικές ευκαιρίες μέσω Γιουνκέρ στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αναζητά νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η τράπεζα σε σημερινή της ανακοίνωση.
«Η Ελλάδα είναι μία από τις κορυφαίες χώρες που έχουν επωφεληθεί μέχρι στιγμής από το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Απολογισμός του Στρατηγικού Συνεδρίου ‘Investment Opportunities in Southeastern Europe’

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Στρατηγικό Συνέδριο Investment Opportunities in Southeastern Europe, που διοργανώθηκε από τη ΔΕΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το ΙΕΝΕ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έλεος με το λαϊκισμό κ. Ζεμπιλιάδου!

Η αντιπολίτευση οφείλει να είναι κριτική, αλλά δίκαιη και εποικοδομητική. Αυτό είναι κάτι που η Γεωργία Ζεμπιλιάδου φαίνεται ότι δε θέλει να κατανοήσει και να υπηρετήσει το ρόλο της ουσιαστικά.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, χρησιμοποιώντας, όπως τη βολεύει, τα στοιχεία σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, θεωρεί πως βγάζει… άσο από το μανίκι.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΛΠΙΔΑ: Νέα “επιτυχία” της Περιφέρειας μας και του κ. Καρυπίδη! Τελευταίοι στην Ελλάδα στο ΕΣΠΑ! Από τα 310 εκ € του ΠΕΠ απορροφήσαμε μόλις 26,9 εκ € !Μια ακόμα μεγάλη… επιτυχία σημείωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπό την καθοδήγηση του κ. Καρυπίδη.
Στα τρία χρόνια της θητείας του η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας απορρόφησε από το ΕΣΠΑ το… αστρονομικό ποσό των 26,9 εκατομμυρίων ευρώ, όταν είχε στη διάθεση του 310,4 εκατομμύρια ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σε εταιρείες από ανατολική Ευρώπη και Κίνα περιορίζεται το ενδιαφέρον για τους λιγνίτες της ΔΕΗ - Αναζητούν και local partners

Ένα από τα βασικά ερωτήματα σε σχέση με την ελληνική πρόταση που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τους λιγνίτες της ΔΕΗ, είναι κατά πόσο αυτή είναι ελκυστική για τους επενδυτές. Αυτό άλλωστε αποτελεί και έναν από τους όρους που θα πρέπει να πληροί η ελληνική πρόταση ώστε να γίνει δεκτή (οι άλλοι όροι είναι να αντιπροσωπεύει δυναμικό ίσο με το 40%, να είναι ίδιας ποιότητας απόδοσης και διάρκειας ζωής και να επιτρέπει στη ΔΕΗ να είναι βιώσιμη).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Tο ψηφισθέν κείμενο για την αποσύνδεση ασφάλισης από ιδιότητα για μηχανικούς και δικηγόρους

Παραθέτουμε το άρθρο 20 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου "Συνταξιοδοτικές ρυθµίσεις Δηµοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζοµένων, δικαιώµατα ατόµων µε αναπηρίες και άλλες διατάξεις", το οποίο αφορά στην αποσύνδεση ασφάλισης από την ιδιότητα, για μηχανικούς και δικηγόρους:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

PLUG-N-HARVEST: Καινοτόμο έργο υπόσχεται να μετατρέψει κτήρια σε παραγωγούς ενέργειας

Ξεκίνησε προ ολίγων ημερών η δράση καινοτομίας PLUG-N-HARVEST με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Horizon 2020, η οποία αφορά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου για την ενεργειακή αναβάθμιση οικιστικών και μη οικιστικών κτηρίων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Λάζαρος Μαλούτας: Εμπαιγμός χωρίς όρια για την Ακρινή, τους κατοίκους της, την περιοχή ολόκληρη…

Η κατάθεση του κειμένου του νέου νόμου των αυθαιρέτων όπως κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση στις 5/9/2017 αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο τον εμπαιγμό χωρίς όρια που υφίστανται η Ακρινή, οι κάτοικοί της και η περιοχή ολόκληρη στο θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου [Δευτέρα 18.09.2017]

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη 18 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στα χέρια του ΥΠΕΝ η πρόταση της ΔΕΗ για τις εταιρείες λιανικής - Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για να ξεπεραστούν τα αγκάθια

Εγχείρημα πολύπλοκο, τεχνικά απαιτητικό αλλά και με νομικές ιδιαιτερότητες, ωστόσο η πρόταση της ΔΕΗ για σύσταση εταιρειών λιανικής που θα δημιουργηθούν και θα διατεθούν προς πώληση προκειμένου να πέσει το μερίδιο αγοράς της εταιρείας δεν έχει εγκαταλειφθεί από την εταιρεία.
Τουναντίον. Για να προχωρήσει η πρόταση στη φάση της υλοποίησης διαπιστώθηκε από τους νομικούς της ΔΕΗ ότι θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε να διευθετηθούν μια σειρά από τεχνικά ζητήματα αλλά και θέματα ουσίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κάλεσμα Παναγιωτάκη στην Κινεζική Shenhua: Ελάτε να διεκδικήσετε το 40% των λιγνιτικών μονάδων

Κάλεσμα στη Shenhua να συμμετάσχει στη διαδικασία αποεπένδυσης του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ και του σχετικού market test του Οκτωβρίου, απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στο ενεργειακό φόρουμ (Clean Energy Development Forum), που διοργάνωσε στην 82η ΔΕΘ το Κινεζικό Επιμελητήριο Διεθνούς Εμπορίου, υπό την αιγίδα της Shenhua Group Corporate Limited.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΕ: Ενισχύονται οι στόχοι περί προώθησης των ΑΠΕ για το 2030

Την επιθυμία των Ευρωβουλευτών να καταστούν οι στόχοι για τις ΑΠΕ περισσότερο φιλόδοξοι από την πρόταση που υπέβαλε η Κομισιόν, επιβεβαίωσε η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Δευτέρα (4 Αυγούστου).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...