.
.

Διοργανώθηκε με επιτυχία, η 3η ημερίδα με τίτλο «Παρουσίαση αποτελεσμάτων της Πράξης “Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ΑΠΕ για την ανάπτυξη της Τοπικής «κοινότητας» Γρεβενών” στα Γρεβενά 25-4-2017

Στο πλαίσιο της Πράξης “Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ΑΠΕ για την Ανάπτυξη της τοπικής «κοινότητας» Γρεβενών”, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων με την υποστήριξη του Δήμου Γρεβενών και του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, διοργάνωσαν με επιτυχία, την 3η ημερίδα με τίτλο «Παρουσίαση αποτελεσμάτων της Πράξης “Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ΑΠΕ για την ανάπτυξη της Τοπικής «κοινότητας» Γρεβενών” στα Γρεβενά, την Τρίτη 25.04.2017.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το pdm.gov.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εισηγήσεις εκδήλωσης «Χρήση γεωθερμικής ενέργειας για παραγωγή θέρμανσης-ψύξης. Προοπτικές ανάπτυξης της γεωθερμίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

Από το tdm.tee.gr οι εισηγήσεις της ημερίδας με τίτλο «Χρήση γεωθερμικής ενέργειας για παραγωγή θέρμανσης-ψύξης. Προοπτικές ανάπτυξης της γεωθερμίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» στην Κοζάνη 24-4-2017, στο ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τα 10 κεφάλαια του νέου «soft» μνημονίου για τα ενεργειακά – Ανάσα για την κυβέρνηση οι τελικές διατυπώσεις

Πιο εύκολα και πιο ευνοϊκά για την κυβέρνηση, σε σχέση τουλάχιστον με την εικόνα που είχε δημιουργηθεί από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση για τα ενεργειακά.
Το κείμενο του Staff Level Agreement που έχουν «φέρει» ερχόμενοι στην Αθήνα οι δανειστές και επί του οποίου μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές κατά τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων, είναι σαφώς ηπιότερο από τα προσχέδια που είχαν σταλεί σε άλλες φάσεις, γεγονός που διευκολύνει τη διαδικασία και αφήνει περιθώριο ικανοποιητικής πολιτικής διαχείρισης από το ΥΠΕΝ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διοργανώθηκε με επιτυχία, η 2η ημερίδα με τίτλο «Χρήση γεωθερμικής ενέργειας για παραγωγή θέρμανσης-ψύξης. Προοπτικές ανάπτυξης της γεωθερμίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» στην Κοζάνη 24-4-2017

Στο πλαίσιο της Πράξης “Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ΑΠΕ για την Ανάπτυξη της τοπικής «κοινότητας» Γρεβενών”, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων με την υποστήριξη του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Γρεβενών και του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, διοργάνωσαν με επιτυχία, την 2η ημερίδα με τίτλο «Χρήση γεωθερμικής ενέργειας για παραγωγή θέρμανσης-ψύξης. Προοπτικές ανάπτυξης της γεωθερμίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» στην Κοζάνη την Δευτέρα 24.04.2017.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το pdm.gov.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διοικητικές αλλαγές στην ΔΕΗ πυροδοτούν αντιδράσεις

Διοικητικές αλλαγές στην σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, αλλά και στην διάρκεια θητείας της διοίκησης προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες του "Energypress", ο επικεφαλής της Μανώλης Παναγιωτάκης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Το μητρώο των μηχανικών θα συνεχίσει να υπάρχει

Ο νέος νόμος 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, τα δημόσια έργα και τις μελέτες, παρουσιάστηκε σε ειδική εσπερίδα στην Τρίπολη με πρωτοβουλία του ΤΕΕ Πελοποννήσου.
Η ενημερωτική εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και διαφώτισε τους διπλωματούχους μηχανικούς του ΤΕΕ για όλα όσα προβλέπει ο νέος νόμος, που τόσο πολύ ζητούσε ο τεχνικός κόσμος της χώρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΝΩΣΗ: Κύκλος ενημερώσεων σε Σταθμούς και Ορυχεία

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, αποφάσισε να πραγματοποιήσει κύκλο ενημερώσεων σε Σταθμούς και Ορυχεία, για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν την ΔΕΗ και τους Εργαζόμενους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

H παρακμή του σιδηροδρόμου

«Ασταθής» καταγράφεται η πορεία των επιβατών στις ράγες του τρένου στη χώρα μας, με τις διακυμάνσεις της επιβατικής κίνησης να εμφανίζονται έντονες χωρίς κάποια σταθερή τάση την τελευταία δεκαετία. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. (17), όπως εξετάζονται από τον ΟΟΣΑ, στη χώρα μας από το 2004 έως και το 2015 η μετακίνηση επιβατών στις ράγες έφτασε στο αποκορύφωμά της το 2007 οπότε και καταγράφηκαν 1,93 δισ. επιβατοχιλιόμετρα, που αποτελεί τη μονάδα μέτρησης της μετακίνησης επιβατών ανά χιλιόμετρο διαδρομής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η Κομισιόν επαναφέρει θέμα αποχώρησης της ΔΕΠΑ από τις ΕΠΑ

Το θέμα της αποχώρησης της ΔΕΠΑ από τον τομέα προμήθειας αερίου στα αστικά δίκτυα, κυρίως δε από τη συμμετοχή της στις υφιστάμενες Επιχειρήσεις Αερίου (ΕΠΑ), έχουν θέσει και πάλι οι εκπρόσωποι της τρόικας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΝ: Έγκριση του Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2017

Εγκρίθηκε σήμερα με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», το οποίο περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 29.526.449,18 €, για το έτος 2017.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ημερίδα για τη "Χρήση γεωθερμικής ενέργειας για παραγωγή θέρμανσης-ψύξης. Προοπτικές ανάπτυξης της γεωθερμίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας"

Ημερίδα «Χρήση γεωθερμικής ενέργειας για παραγωγή θέρμανσης-ψύξης. Προοπτικές ανάπτυξης της γεωθερμίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», Κοζάνη, ΤΕΕ/ΤΔΜ, Δευτέρα 24/04/2017, ώρα 18.00.

Αναλυτικά πρόσκληση και πρόγραμμα ημερίδας εδώ...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διοργανώθηκε με επιτυχία η 1η ημερίδα στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «Χρήση ηλιακής ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις. Οι προοπτικές του ενεργειακού συμψηφισμού (net-metering)» στα Γρεβενά

Στο πλαίσιο της Πράξης “Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ΑΠΕ για την Ανάπτυξη της τοπικής «κοινότητας» Γρεβενών”, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων με την υποστήριξη του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Γρεβενών και του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, διοργάνωσαν με επιτυχία, την 1η ημερίδα στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «Χρήση ηλιακής ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις. Οι προοπτικές του ενεργειακού συμψηφισμού (net-metering)» στα Γρεβενά την Πέμπτη 20.04.2017.

κλικ για πλήρη ανάγνωση απο το pdm.gov.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Υπουργείο Πολιτισμού: Το ανασκαφικό έργο στην περιοχή των λιγνιτωρυχείων Κοζάνης και Φλώρινας

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενέκρινε στις 19/4/2017 τη δυνατότητα πρόσληψης 2338 ατόμων, κυρίως αρχαιολόγων και ειδικευμένων εργατών, αλλά και συντηρητών αρχαιοτήτων και αρχιτεκτόνων-μηχανικών κ.ά., για τις προγραμματισμένες ή έκτακτες αρχαιολογικές εργασίες που προκύπτουν στο πλαίσιο της τρέχουσας δραστηριότητας της ΔΕΗ Α.Ε. για την εξόρυξη πρώτων υλών (κυρίως λιγνίτη) στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας. Οι εκτάσεις αυτές ανασκάπτονται από το 1995, και εκτείνονται σε αρκετές χιλιάδες στρέμματα όπου υπάρχουν εκτεταμένα υπολείμματα κυρίως νεολιθικών οικισμών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στις… ένοπλες δυνάμεις η εθνική στρατηγική για τον ενεργειακό τομέα


Καθώς οι ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου ολοένα και οξύνονται κι ενώ οι εστίες έντασης πληθαίνουν, τα ζητήματα ασφάλειας βρίσκονται στον πυρήνα των στρατηγικών επεξεργασιών των διαφόρων επιτελείων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι επενδύσεις των 867,6 εκατ. της ΔΕΗ. [Πόσα δαπανήθηκαν για την Ποντοκώμη]

Αύξηση 15,1% στα 867,6 εκατ. ευρώ σημείωσαν πέρυσι οι επενδύσεις του ομίλου ΔΕΗ, από 753,6 εκατ. το 2015, καθώς δόθηκε μεγάλη έμφαση στα ορυχεία και στις αποζημιώσεις της Ποντοκώμης.

Οι συνολικές επενδύσεις της μητρικής εταιρείας ανήλθαν στο ποσό των € 739 εκατ. και κατανέμονται σε € 225,7 εκατ. στα ορυχεία, € 324 εκατ. στην παραγωγή, €182 εκατ. στο δίκτυο διανομής, €2,8 εκατ. στην εμπορία και €4,2 εκατ. στις επιτελικές Διευθύνσεις. Οι επενδύσεις της μητρικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 19,74% ή € 121,7 εκατ. έναντι των επενδύσεων του 2015.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Βάλε - βγάλε με ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ για να αποφύγουν τις αυξήσεις στο ρεύμα

Το όνειρο κάθε υπουργού Ενέργειας είναι να καταφέρει να μειώσει τα τιμολόγια στο ρεύμα ή τουλάχιστον να αποφύγει να τα αυξήσει. Το είχε προσπαθήσει ο Πάνος Σκουρλέτης, θα το επιχειρήσει δίχως αμφιβολία και ο Γιώργος Σταθάκης με την διαφορά ότι πλέον η εξίσωση είναι κάπως πιο περίπλοκη απ' ότι πριν από μερικούς μήνες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Υπό διαρκή απειλή κατάρρευσης η ΔΕΗ – Τι αναφέρει η Οικονομική Έκθεση για την έλλειψη κεφαλαίων κίνησης

Προσωρινή «ανάσα» από την εκταμίευση των 200 εκατ. ευρώ του κοινοπρακτικού δανείου τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Διπλή ένεση ρευστότητας συνολικού ύψους περί τα 293 εκατ. ευρώ αναμένει η ΔΕΗ μέσα στις επόμενες ημέρες, εξέλιξη που θα απομακρύνει τον κίνδυνο μιας νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης που βρίσκεται ήδη στο CCC- όχι όμως και το οξύ πρόβλημα ρευστότητας που εξακολουθεί να απειλεί την βιωσιμότητά της. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Γιατί η ΔΕΗ πληρώνει 2.338... αρχαιολόγους

Η απόφαση της υπουργού πολιτισμού που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας για την πρόσληψη 2.338 αρχαιολόγων με έξοδα της ΔΕΗ αποκαλύπτει άγνωστη ... "ομηρία” που εδώ και πολλά χρόνια υφίσταται η ΔΕΚΟ, αλλά και όλες οι εταιρείες που πραγματοποιούν έργα σε χώρους όπου ορίζονται ως αρχαιολογικοί.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενωση: Συνάντηση με τον βουλευτή του Σύριζα Ν. Κοζάνης κ .Δ. Δημητριάδη για θέματα που αφορούν την πορεία της επιχείρησης

Συνάντηση πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ η «ΕΝΩΣΗ», στις 18/4/2017 με τον βουλευτή του Σύριζα Ν. Κοζάνης κ .Δημητριάδη Δημήτριο , για θέματα που αφορούν την πορεία της επιχείρησης.
Επισημάνθηκε στο βουλευτή οι αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η οικονομία της χώρας με την ενδεχόμενη πώληση της ΔΕΗ, καθώς και τα αρνητικά αποτελέσματα στην τοπική αγορά και οικονομία όπως και τις απώλειες θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Να… ξεφουσκώσει τους λογαριασμούς ρεύματος θα επιχειρήσει η ΡΑΕ με εξορθολογισμό των ρυθμιζόμενων χρεώσεων

Το προσεχές διάστημα η Ρυθμιστική Αρχή θα υποβάλει σχετικές προτάσεις προς το υπουργείο Ενέργειας, με στόχο να περιοριστεί η υπέρμετρη επιβάρυνση των καταναλωτών από τις έξτρα χρεώσεις

Στο μικροσκόπιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας – ΡΑΕ βρίσκονται οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις των τιμολογίων ηλεκτρισμού με πρώτη απ’ όλες τη χρέωση των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας). 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ημερίδα "Χρήση ηλιακής ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις. Οι προοπτικές του ενεργειακού συμψηφισμού (net-metering)", Γρεβενά, Πέμπτη 20.04.2017

Πρόσκληση
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην 1η ημερίδα στα πλαίσια της Πράξης“Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ΑΠΕ για την Ανάπτυξη της Τοπικής «κοινότητας» Γρεβενών“ η οποία εντάσσεται στη Θεματική Περιοχή «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»- Πρόγραμμα GR-03 και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δημόσια δασική γη επιδοτείται ως αγροτική

Τα δύο εκατομμύρια στρέμματα φθάνουν οι εκτάσεις που επιδοτούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Ελληνικός Oργανισμός Πληρωμών των Κοινοτικών Ενισχύσεων) έχοντας όμως καταπατηθεί και εκχερσωθεί στο παρελθόν. Οπως προκύπτει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε 34 περιοχές της χώρας, οι περισσότερες παράνομα εκχερσωμένες και... επιδοτούμενες εκτάσεις βρίσκονται στη Λάρισα, την Ηλεία και την Αχαΐα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προβλέψει την εξαίρεση των περιοχών αυτών από την ανάρτηση, αν οι καταπατητές αγρότες ξεκινήσουν τη διαδικασία εξαγοράς τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενημερωτική σύσκεψη για το θέμα της ΔΕΗ

Ενημερωτική σύσκεψη για το θέμα της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο των τοπικών κοινωνιών για τις εξελίξεις, καθώς όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης "όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε, τόσο καλύτερες αποφάσεις παίρνουμε". Η ενημέρωση έγινε απο τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σανίδα σωτηρίας τα λεφτά των Κινέζων για το ταμείο της ΔΕΗ - Ενεση 140 εκατ. ευρώ από τον κρατικό κορβανά

Την αγωνία της κυβέρνησης για την εξαιρετικά χαμηλή ρευστότητα της ΔΕΗ και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί, αποτυπώνει η κίνηση να ψηφισθεί μαζί με το νομοσχέδιο για τα δασικά, και η τροπολογία για τον ΑΔΜΗΕ, ένα από τα απαραίτητα βήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόσχισης του διαχειριστή των δικτίων, και φυσικά με την παραδοχή ότι η Κομισιόν δεν θα αργήσει να δώσει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σκουρλέτης για ΔΕΗ: «Με το χρονοδιάγραμμα που μας επιβάλλουν μας οδηγούν σε μια πώληση όσο – όσο»

Είναι σαφές ότι η συμφωνία για τα μέτρα - αντίμετρα έχει να κάνει και με το χρέος, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης στην τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.
Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι ειλικρινής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...