.

Στις 6 Νοεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ, στις 17 Νοεμβρίου η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή

Η 6η Νοεμβρίου αναμένεται να είναι η ημερομηνία της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τα δύο "πακέτα" λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη και στη Μελίτη.

Ο πρόεδρος της δημόσιας επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης στη συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έκανε γνωστό ότι η προθεσμία θα είναι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επιχείρηση "παράτασης" της Καρδιάς με το σκεπτικό των 32000 ωρών αλλά και το βλέμμα στην Κομισιόν

Χρησμό πυθίας έβγαλε η σύσκεψη για το μέλλον της Καρδιάς, η οποία αποσυνδέθηκε από το μέλλον του Αμυνταίου. Η κυβερνητική πλευρά υιοθετεί την διάρκεια των 32000 ωρών από την περίοδο Σκουρλέτη, όμως γνωρίζει καλά ότι η Κομισιόν το έχει απορρίψει περιορίζοντας την διάρκεια στις 17.000, που σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι στο οποίο η κυβέρνηση προσδοκά, οι μονάδες θα πάνε σε απόσυρση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σταθάκης: Ακόμα σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τις ώρες του ΑΗΣ Καρδιάς, προσκομίσαμε νέα στοιχεία στην Κομισιόν

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε σήμερα με βουλευτές Κοζάνης και Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ (Μίμη Δημητριάδη, Θέμη Μουμουλίδη, Γιάννη Θεοφύλακτο, Γιώργο Ντζιμάνη, Κώστα Σέλτσα), εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Πρόεδρο της ΔEH Μανώλη Παναγιωτάκη και τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εξαλείφθηκαν οι λόγοι προληπτικής σύστασης αποφυγής κολύμβησης στην Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε συνέχεια των από 4/7/2018 και 25/7/2018 Δελτίων Τύπου της, ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι προληπτικής σύστασης αποφυγής κολύμβησης στην Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξειδικευμένων αναλύσεων το σύνολο των μικροκυστινών στο νερό που προσδιορίσθηκαν σε δείγματα νερού τα οποία ελήφθησαν από διαφορετικά σημεία της κολυμβητικής ακτής, είναι κατά πολύ μικρότερο ακόμα και από το όριο χαμηλού κινδύνου για κολυμβητικά νερά που προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Η «Μάχη της Ηλεκτρικής» είναι Ιστορική - Η «Μάχη για την Ηλεκτρική» είναι διαχρονική και θα μείνει στην Ιστορία

Η «Μάχη της Ηλεκτρικής» του χθες και η «Μάχη για την Ηλεκτρική» του σήμερα
Η Μάχη της Ηλεκτρικής. Κορυφαία αντιστασιακή πράξη του λαού μας στα πλαίσια της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τους Γερμανούς.
Βαρυσήμαντη στιγμή της Εθνικής Αντίστασης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αναγκαιότητα στήριξης του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

To 2013 με στόχο την αποτροπή του κλεισίματος του Πανεπιστημίου με το Σχέδιο Αθηνά ο Δήμος Κοζάνης με συντονιστή και εισηγητή τον γράφοντα, ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, είχε προετοιμάσει Υπόμνημα [1] όπου τεκμηρίωνε για ποιο λόγο δεν έπρεπε να συρρικνωθεί η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Δυτική Μακεδονία. Τότε έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Το Υπόμνημα αυτό είχε αποσταλεί στη Βουλή και στους τότε εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και αφορούσε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παγώνουν οι τσιμινιέρες του ΑΗΣ Καρδιάς – Την παύση λειτουργίας των μονάδων ανακοινώνει την Παρασκευή ο Γιώργος Σταθάκης

Τέλος εποχής για έναν από τους εμβληματικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο το λιγνίτη, τον ΑΗΣ Καρδιάς ο οποίος ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έχει προσκαλέσει αύριο Παρασκευή σύσκεψη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και φυσικά τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη, προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση της μη διεκδίκησης παράτασης των ωρών λειτουργίας για τις τέσσερις μονάδες συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1.250 MW.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αλήθειες, ψέματα και υποκρισίες για την ΔΕΗ

Η ΔΕΗ έχει μπει για τα καλά στο επίκεντρο της προεκλογικής διαμάχης και αφού υπέγραψε την αναχρηματοδότηση των δανείων ύψους 1,3 δις, που θεωρητικά τουλάχιστον για όσους έχουν τυπικές γνώσεις οικονομίας αποκλείει την περίπτωση χρεωκοπίας, επανήλθε στο προσκήνιο με την ζημιογόνο εξαγορά των Σκοπίων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πώληση λιγιτικών μονάδων ΔΕΗ: Έντονη κυβερνητική ανησυχία για την τύχη του διαγωνισμού

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει φθάσει η ανησυχία για την τύχη του διαγωνισμού πώλησης των τριών λιγντικών μονάδων της ΔΕΗ, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το θέμα απασχολεί το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ότι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων με εκπροσώπους υποψηφίων επενδυτών, με στόχο την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών με ένα τίμημα, ικανοποιητικό για τη ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κρίσιμη συνάντηση στο ΥΠΕΝ την Παρασκευή για τους ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου - Η νέα στρατηγική του Υπουργείου για το Αμύνταιο

Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΗ και πρωτίστως, το φλέγον ζήτημα σε ότι αφορά τις παρατάσεις των ωρών λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ΑΗΣ Καρδιάς και ΑΗΣ Αμυνταίου, θα συζητηθούν σε κοινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή του Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, του Προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, Βουλευτών, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καθώς και φορέων της περιοχής

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έρχονται χιλιάδες απολύσεις προσωπικού και τέλος των τηλεθερμάνσεων – Κλείνουν σε έναν με δύο μήνες οι μονάδες Αμυνταίου και Καρδιάς

Βίαιη αποβιομηχάνιση θα επιφέρει στη Δυτική Μακεδονία το επικείμενο κλείσιμο των ΑΗΣ Αμυνταίου και Καρδιάς, με παράλληλη διακοπή των τηλεθερμάνσεων και με συνέπειες στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, ενώ συνεπακόλουθο της οδυνηρής αυτής εξέλιξης είναι η σηματοδότηση χιλιάδων απολύσεων στη ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τα νέα έργα καθαρής ενέργειας τα επόμενα πέντε χρόνια θα ξεπεράσουν το ένα τρισ. βατ ισχύος

Τα νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας θα ξεπεράσουν το ένα τρισεκατομμύριο βατ ισχύος κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, υπερβαίνοντας τη σημερινή συνολική παραγωγική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πολιτική διελκυστίνδα για την εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ - Τι λέει η αντιπολίτευση, τι απαντούν ΔΕΗ και κυβέρνηση

Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις πολιτικές παρεμβάσεις της ΝΔ και του Γιάννη Μανιάτη για το θέμα της εξαγοράς της εταιρείας EDS στην ΠΓΔΜ, η ΔΕΗ επισήμανε σήμερα ότι ήταν μια καθαρά επιχειρηματική πράξη, ενώ η EDS είχε κέρδη κατά το α' εξάμηνο του 2018.

Αναλυτικότερα, η ΔΕΗ επισημαίνει τα εξής στην ανακοίνωσή της:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΥΑ Κοζανης: Τεχνική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος «WΑΤenERgy CYCLE» στην Κοζάνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη τεχνική συνάντηση που διοργάνωσε η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στην Κοζάνη στις 4-5 Οκτωβρίου 2018 στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος διακρατικής συνεργασίας Interreg Balkan-Mediterranean 2014-2020 και πιο συγκεκριμένα της δράσης «Κύκλος αστικού νερού-ενέργειας: από την πηγή στον τελικό καταναλωτή και επιστροφή στο περιβάλλον – ΚΥΚΛΟΣ ΝΕΡΟΥ- ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» (Urban water-energy cycle: from its source to its end-users and back to the environment – WATENERGY CYCLE) στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15%.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρόταση ΥΠΕΝ σε Κομισιόν για παράταση ζωής και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αμυνταίου, όχι όμως και για Καρδιά

Στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός, ο οποίος όπως έχει αποκαλύψει το WorldEnergyNews (1/10) θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση περί τα τέλη Οκτωβρίου, θα είναι προσαρμοσμένη η νέα πρόταση του ΥΠΕΝ προς την Κομισιόν, για την επέκταση της λειτουργίας των μονάδων του Αμυνταίου στις 32.000 ώρες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συνολικό review για τα ενεργειακά με τα τεχνικά κλιμάκια που έρχονται στην Αθήνα τη Δευτέρα

Την πρόοδο των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ενέργειας θα εξετάσουν, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που θα βρεθούν εκ νέου στην Αθήνα τη Δευτέρα στο πλαίσιο των τακτικότερων, πλέον, επισκέψεών τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ Α.Ε. – Προκήρυξη πανελλήνιου διαγωνισμού ιδεών με τίτλο: «Τοπιακός Επαναπροσδιορισμός και Παραγωγική Επανένταξη της εξωτερικής απόθεσης του Ορυχείου Αμυνταίου»


Μπορείτε να δείτε εδω Περίληψη διακήρυξης & αίτηση συμμετοχής με αιτήσεις συμμετοχής έως 14/02/2019.


Πηγη: tdm.tee.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΤΗΠ: Πρόσκληση για την υποβολή οικονομικής προσφοράς για το έργο εγκατάσταση και διασύνδεση 2 εναλλακτών θερμότητας ισχύος 30MWth έκαστος και την διασύνδεση τους με το υφιστάμενο σύστημα Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας

Πρόσκληση υποβολης οικονομικης προσφορας, λεπτομέρειες
Εντυπο οικονομικης προσφοράς

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έκθεση ΙΕΑ: Τα Πετροχημικά Αποδεικνύονται τα "Ξύλινα Τείχη" της Παγκόσμιας Ζήτησης Πετρελαίου

Τα πετροχημικά, δηλαδή τα προϊόντα που παράγονται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως τα πλαστικά, τα λιπάσματα, οι συσκευασίες, τα είδη ένδυσης, οι ψηφιακές συσκευές, ο ιατρικός εξοπλισμός, τα απορρυπαντικά και τα ελαστικά, μετατρέπονται σε βασικό πυλώνα της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, υποσκελίζοντας τα αεροπλάνα, τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, σύμφωνα με σημαντική μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energia.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δικαιώματα Ρύπων: Ακραία μεταβλητότητα στις τιμές

Ακραία μεταβλητότητα στις τιμές των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων για το τελευταίο τρίμηνο του 2018 προβλέπει σε σχετική ανάλυσή του το Platts, καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για τη “μεγάλη απόσυρση”, δηλαδή τη δραστική μείωση των διαθέσιμων δικαιωμάτων από τον Ιανουάριο του 2019, οπότε τίθεται σε ισχύ το σχετικό μέτρο της ΕΕ. Ταυτόχρονα η αγορά επηρεάζεται από τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στο σύστημα εμπορίας ρύπων της Ευρώπης, όσο δεν υπάρχει συμφωνία για το Brexit.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ - ΥΠΕΝ: Σχέδιο περιβαλλοντικής και ενεργειακής αναβάθμισης για να πάρει ο ΑΗΣ Αμυνταίου παράταση των ωρών λειτουργίας

Με όπλο την παρουσίαση, σε εύλογο διάστημα, ολοκληρωμένης επενδυτικής πρότασης για τις δύο λιγνιτικές μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου ισχύος 600 MW, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η ΔΕΗ επιδιώκουν να πάρουν την παράταση των ωρών λειτουργίας του, αρχικά στις 32.000 ώρες και στη συνέχεια για μεγαλύτερο διάστημα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Υπογραφές συμβάσεων αναχρηματοδότησης κοινοπρακτικών δανείων

Επισημοποιήθηκε η αναχρηματοδότηση των κοινοπρακτικών δανείων συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ!
Συγκεκριμένα, σήμερα 5/10/2018, υπογράφηκαν μεταξύ της ΔΕΗ και των Τραπεζών, οι δύο δανειακές συμβάσεις που αφορούν στην αναχρηματοδότηση των κοινοπρακτικών δανείων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Με υψηλόβαθμα στελέχη Κυβέρνησης και ΔΕΗ συναντήθηκε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Οι μονάδες πρέπει να δουλέψουν ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ
Απαραίτητος ο λιγνίτης στο μείγμα καυσίμου
Να αναγνωρίσει, εμπράκτως (ΑΔΙ), η πολιτεία τη συμβολή του στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας

Με υψηλόβαθμα στελέχη Κυβέρνησης και ΔΕΗ συναντήθηκε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου [08.10.2018]

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 8η Οκτωβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Ανανεώσιμα» Αέρια: Στις Τελευταίες Θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα

Τρία είναι τα «ατού» της παραγωγής ενέργειας από βιομάζα: αποτελεί έναν από τους πυλώνες της κυκλικής οικονομίας, θεωρείται Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (ΑΠΕ) και αποτελεί έναν τρόπο καταπολέμησης της ενεργειακής ένδειας. Στην Ελλάδα ωστόσο, η πρόοδος στον τομέα βιοαέριο – βιομάζα προχωρά με αργούς ρυθμούς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energia.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...