.
.

Σπάρτακος: Κάλεσμα στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου & στις Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλες τις πόλεις

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Η επιχείρηση «αποεπένδυση – αποστράγγιση - καταστροφή των πάντων» συνεχίζεται ακάθεκτη και δυστυχώς συνεχίζεται με μεγαλύτερο μένος.
Οι ορέξεις και οι διαθέσεις δανειστών και κυβέρνησης δε φαίνεται πως ικανοποιούνται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ καθώς συνεχίζουν ακάθεκτοι την αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική που κατακερματίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εργατική Αλληλεγγύη: Θετική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ για πρόσληψη μέλους της οικογένειας θανόντος σε εργατικό δυστύχημα εργολαβικού εργαζόμενου και για εφ άπαξ βοήθημα της οικογένειας

Το Συνδικάτο μας χαιρετίζει την θετική, κατ αρχήν απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ σε αίτημα του Συνδικάτου μας (με ημερομηνία 24/10/2017) για δυνατότητα πρόσληψης στη ΔΕΗ μέλους της οικογένειας θανόντος εργολαβικού συναδέλφου σε εργατικό δυστύχημα που έγινε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και σε εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Νέο γύρο "εθελούσιας εξόδου" σχεδιάζει η ΔΕΗ, με στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους

Το δρόμο της εξόδου σε ακόμα 100 εργαζομένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα θέλει να δείξει η επιχείρηση της ΔΕΗ, προσφέροντάς τους ως κίνητρο πρόσθετη αποζημίωση ύψους 15000 ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

LIFE AMYBEAR: Ολοκληρώθηκε ο 1ος επιμορφωτικός κύκλος κατάρτισης του προσωπικού των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Η βελτίωση της προστασίας της αρκούδας Ursus arctos σε παγκόσμια κλίμακα με την επίτευξη μιας βιώσιμης διαχείρισης της συνύπαρξης του ανθρώπου με την αρκούδα, μέσω της ελαχιστοποίησης της αρνητικής αλληλεπίδρασης, είναι ένας από τους κύριους σκοπούς του έργου LIFE AMYBEAR που αναπτύσσεται στην περιοχή του Αμυνταίου, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Φύση και Βιοποικιλότητα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε ανοίγει το δρόμο για την δυνατότητα πρόσληψης μέλους οικογένειας θανόντος (εργαζόμενου σε εργολάβο) συνεπεία εργατικού ατυχήματος

Με αίσθημα δικαίωσης που αφορά και εκφράζει πρωτίστως την δικαίωση που ίσως μπορεί να αποδοθεί στις οικογένειες ανθρώπων που έχασαν κάποιο μέλος τους (εργαζόμενο σε εργολάβο) και που κατά δεύτερο λόγο εκφράζει την ικανοποίηση για την προσπάθεια που κατέβαλε το συνδικάτο και που πλέον λαμβάνει σάρκα και οστά, χαιρετίζουμε την απόφαση του Δ.Σ της επιχείρησης να υποβάλει στο αρμόδιο υπουργείο, σχέδιο τροπολογίας Νόμου με την οποία θα παρέχετε η δυνατότητα πρόσληψης ενός μέλους της οικογένειας θανόντος συνεπεία εργατικού ατυχήματος «αμιγώς κατά την εκτέλεση της εργασίας του και με αφορμή αυτή»

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου “28th Annual The Greek Economy Conference”

Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο για την ευκαιρία που μας δίνει να αναφερθούμε από αυτό το βήμα σε τόσο σημαντικό ακροατήριο για τα σοβαρά θέματα της ΔΕΗ και της αγοράς ΗΕ. Σας δηλώνω εξ΄ αρχής ότι θα τοποθετηθώ στο επίκαιρο θέμα της αποεπένδυσης του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ.  Και βέβαια δεν νομίζω ότι περιμένετε ότι η τοποθέτησή μου θα είναι στο πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στο ΚΕΕ Πτολεμαϊδας V

Ανακοίνωση ΣΟΧ 2/2017
Αίτηση
Παράρτημα
Παράρτημα Γλωσσομάθειας
Υποβολή Αιτήσεων από 04.12.2017 έως και 13.12.2017

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κοντά σε συμφωνία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Τριμερείς συνομιλίες για την αναδιατύπωση της Οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (EPBD), αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα ο Επίτροπος για το Κλίμα, Miguel Arias Cañete.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι το ήμισυ της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης της ΕΕ προέρχεται από τη θέρμανση κτιρίων – είτε σε ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δεν είναι Φλώρινα η Μεγαλόπολη - Αγριεμένα τα πράγματα στην Αρκαδία για τη ΔΕΗ

Ακούγοντας τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις δηλώσεις βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η αναστάτωση που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιφανειακή.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Από τις ΗΠΑ ξεκινά η ΔΕΗ το «κυνήγι» επενδυτών για τις λιγνιτικές μονάδες – Στην Αμερική την επόμενη εβδομάδα ο Μ. Παναγιωτάκης

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης προκειμένου να βολιδοσκοπήσει το ενδιαφέρον ενεργειακών εταιριών και funds εν όψει του market test των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης και της Φλώρινας.
Η προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος στο market test που αναμένεται μέσα στον Δεκέμβριο αποτελεί υψηλό διακύβευμα για την κυβέρνηση και την ίδια τη ΔΕΗ, καθώς από την επιτυχία του θα εξαρτηθεί το εάν θα τεθεί θέμα πώλησης και υδροηλεκτρικών μονάδων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΑΑΔΗΣΥ: Αναρτήθηκαν τα πρότυπα τεύχη διακηρύξεων ανοικτής διαδικασίας ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων μελετών και έργων άνω και κάτω των ορίων του ν. 4412/2016

ΕΕΑΑΔΗΣΥ : Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Αρχής (www.eaadhsy.gr και www.hsppa.gr), προς διευκόλυνση και χρήση τους από τις αναθέτουσες αρχές, τα νέα πρότυπα τεύχη διακηρύξεων ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων έργου άνω των ορίων και κάτω των ορίων του ν. 4412/2016 (Α' 147), με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, όπως τα πρότυπα αυτά τεύχη εγκρίθηκαν με την υπ' αριθμ. 127/29.11.2017 απόφαση της Αρχής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου [Δευτέρα 11.12.2017]

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την 11η Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέμα:
1: Έγκριση του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2018 και της υπ’ αριθμ. 2514/17 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής «Στοχοθεσία Προϋπολογισμού 2018 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας». Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Ηλίας Κάτανας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΣΠΑ: Πρόσκληση για "Μονάδες παραγωγής θερμικής ενέργειας με βιομάζα για την τηλεθέρμανση Αμυνταίου"

Εγκατάσταση σταθμού καύσης βιομάζας στην υφιστάμενη τηλεθέρμανση Αμυνταίου, με στόχο την υποκατάσταση της θερμικής ενέργειας που παρέχεται σήμερα από τον ΑΗΣ/ΔΕΗ Αμυνταίου. Η σχεδιαζόμενη μονάδα παραγωγής θερμικής ενέργειας, μέσω καύσεως βιομάζας, έχει συνολική ισχύ 30 ΜW και θα καλύψει τις θερμικές ανάγκες του υφιστάμενου δικτύου τηλεθέρμανσης στους οικισμούς Αμυνταίου, Φιλώτα και Λεβαίας, όσο και μελλοντικές θερμικές ανάγκες.

Σε ποιους απευθύνεται: Διαδημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση της πρόσκλησης... 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σε περισσότερες από 40 εταιρίες απευθύνεται το market test για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ - Η διαδικασία πώλησης βήμα προς βήμα

Κάθε άλλο παρά πρόβλημα θα υπάρξει στη διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ από ένα πιθανό ενδιαφέρον κινεζικών ομίλων, αλλά και εταιριών που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωζώνης.
Αυτό τουλάχιστον εκτιμά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τον Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Dominique Ristori και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας Μάρος Σέφκοβιτς ότι η Κομισιόν δεν θα έθετε βέτο στη συμμετοχή υποψήφιων επενδυτών από την Κίνα και άλλα κράτη που δεν ανήκουν στη ζώνη του Ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρόσκληση Παναγιωτάκη στη βιομηχανία για υλοποίηση επενδύσεων στο Αμύνταιο – Ο νέος ρόλος του λιγνιτικού σταθμού

Νέο ρόλο στον λιγνιτικό σταθμό του Αμυνταίου φαίνεται να προωθεί η ΔΕΗ, καλώντας μέσω του προέδρου της Μανόλη Παναγιωτάκη την ελληνική βιομηχανία να συμμετάσχει στην αναβάθμιση του ΑΗΣ με στόχο την εξασφάλιση φθηνού ρεύματος για τις ανάγκες της.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Βήμα βήμα πώς θα κερδίσετε θέση στο Εξοικονομώ Κατ' Οίκον

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης η οποία θα «ανοίξει» εντός των επομένων ημερών, θα καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους για την υπαγωγή στο νέο «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον». Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας προϋπόθετε την ολοκλήρωση του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος, κάτι το οποίο έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Συνεπώς, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας θα δημοσιευθεί και επισήμως ο οδηγός, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

1.110 νέοι ωφελούμενοι στο «κύκνειο άσμα» του παλαιού «Εξοικονομώ» -Όλα τα ονόματα

Με σημερινή, νέα απόφασή του το ΕΤΕΑΝ προχωρά στην υπαγωγή επιπλέον 1.110 ωφελούμενων στο πρόγραμμα "εξοικονόμηση κατ' οίκον", οι οποίοι προέρχονται από τους επιλαχόντες της τελευταίας απόφασης υπαγωγής της 27/09, όπως παρουσιάζει το B2Green.gr.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ολοκληρωμένος σχεδιασμός με το έργο LIFE IP 4 NATURA από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας

Ένα κορυφαίας σημασίας έργο για το φυσικό περιβάλλον που θα διασφαλίσει τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας κοινοτικού και εθνικού ενδιαφέροντος και εν γένει την προστασία της φύσης, μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με την  υλοποίηση στοχευμένων δράσεων, θα ενεργοποιηθεί με το έργο LIFE IP 4 NATURA, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ν. Χουντής: «Ο λαός να πει ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ»

Ν. Χουντής:
• «Ο λαός να πει ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ»
• «Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα»
Μήνυμα στήριξης του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των τοπικών κοινωνιών της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Tέλος στα βιοκαύσιμα με βάση τις καλλιέργειες ζητούν Ολλανδοί επιστήμονες

Επιστολή με την οποία καλεί την Ολλανδία να υποστηρίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την πλήρη κατάργηση των βιοκαυσίμων με βάση τις καλλιέργειες, υπέγραψε ομάδα 177 Ολλανδών επιστημόνων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συλλαλητήριο στη Φλώρινα κατά της πώλησης μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ

«Εάν προχωρήσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε λίγο καιρό θα μιλάμε για την δημιουργία περιοχών στην Φλώρινα και την Μεγαλόπολη που θα μοιάζουν σαν αυτές στο Μαντούδι της Εύβοιας» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δεύτερη ευκαιρία στην επιχειρηματικότητα: Ανοιχτή ειδική θεματική συνάντηση εργασίας από το έργο REBORN στο ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας

Δεύτερη ευκαιρία στην επιχειρηματικότητα:
Το έργο REBORN / INTERREG EUROPE
Ανοιχτή ειδική θεματική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε
την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στο Τεχνικό Επιμελητήριο στην Κοζάνη1

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο REBORN. Το έργο προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη εκείνων που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες μέσω ειδικών δράσεων που μπορεί να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του «στιγματισμού» των επιχειρηματιών που προκύπτει από τη δυσχερή οικονομική θέση ή ακόμα & την απειλή χρεοκοπίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ξεκινάει άμεσα το market test - Οι απαιτήσεις των μνηστήρων θα καθορίσουν τους όρους και το τίμημα για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Σπάσιμο της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ σε χωριστά πακέτα, ούτως ώστε να μην προκηρυχθούν όλες μαζί σε ένα διαγωνισμό, αλλά σε περισσότερους. Απόκτηση κάποιων μονάδων με τμήμα μόνο του υφιστάμενου προσωπικού τους, όχι με το σύνολο, καθώς και ρήτρα που θα "κλειδώνει" από πριν το κόστος των δικαιωμάτων ρύπων, προκειμένου να υπάρξει προστασία από απότομα σκαμπανεβάσματα των τιμών στα χρηματιστήρια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ε.Σ.Α.μεΑ.: 1ο Δελτίο του Παρατηρητηρίου της ΕΣΑμεΑ μπροστά στην 3η Δεκέμβρη 2017, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στα άτομα με αναπηρία

·       Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αναδεικνύονται με διαφορά οι φτωχότεροι μεταξύ των φτωχών

·       Τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα είναι το 24,7% του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω, δηλαδή 2.231.197 σε σύνολο 9.016.247, εκ των οποίων 1.014.177 άτομα με βαριά αναπηρία
·       Τα επιδόματα αναπηρίας επανορθώνουν δεν εξαλείφουν τις οικονομικές ανισότητες

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ή χωρίς ειδικές ανάγκες, με ή χωρίς προβλήματα, με ή χωρίς ιδιαιτερότητες Υπάρχουν μόνο ΑΝΘΡΩΠΟΙ !


Η 3η του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, είναι μία ημέρα για να κάνουμε πράξη την αξιοπρέπεια, την κοινωνική προστασία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη.
Στην κοινωνία μας είμαστε:
Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι
Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί
Και αν η αναπηρία είναι διαφορετικότητα, η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...