.

Διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης - Δήλωση βουλευτή Αθανασιάδη

Με αφορμή τη διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 η οποία διαπιστώθηκε από το προσωπικό της απογευματινής βάρδιας σε συνδετήριο εξάρτημα αγωγού πλήρωσης δεξαμενών πετρελαίου Με αφορμή τη διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 η οποία διαπιστώθηκε από το προσωπικό της απογευματινής βάρδιας σε συνδετήριο εξάρτημα αγωγού πλήρωσης δεξαμενών πετρελαίου έχω να δηλώσω τα εξής :
Α. Εδώ και πέντε χρόνια οι αλλεπάλληλες διοικήσεις της ΔΕΗ με συνειδητές επιλογές και με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε πλήρη διάλυση.
Β. Εδώ και πέντε χρόνια οι εγκαταστάσεις και ο πάγιος εξοπλισμός έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους μιας και έχουν αποδεκατισθεί όλα τα συνεργεία από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ο πάγιος εξοπλισμός δεν στελεχώνεται επαρκώς και δεν έχει αντικατασταθεί ούτε μια «βίδα» πουθενά.
Γ. Εδώ και πέντε χρόνια οι επιλογές προσώπων για τις θέσεις ευθύνης γίνονται με κριτήρια κομματικά και όχι αξιοκρατικά, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να εμφανίζει εικόνα διάλυσης.
Δ. Εδώ και πέντε χρόνια έχει καταργηθεί η πυραμίδα οργάνωσης και διοίκησης της επιχείρησης με τους απίθανους ερασιτεχνισμούς, πειραματισμούς και την ανεπάρκεια του κ. Αθανασόπουλου.
Ε. Εδώ και πέντε χρόνια κάνουν πάρτυ στην Ελλάδα τα Καρτέλ των ανταγωνιστών της ΔΕΗ με τις ευλογίες της κυβέρνησης :
- Με συνεργασία με τους ιδιώτες και με 49% της ΔΕΗ και 51% των ιδιωτών σημαίνει ότι η ΔΕΗ βάζει τα κεφάλαια και την τεχνογνωσία και οι ιδιώτες μόνο κερδίζουν σε βάρος της επιχείρησης.
- Με την αδειοδότηση της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για κατασκευή μονάδας στη Φλώρινα με εισαγόμενο λιγνίτη παραμονές Χριστουγέννων.
ΣΤ. Αυτές τις ημέρες καλούνται κάτοικοι της Ακρινής και καταθέτουν ως κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις του 2007, (29 άτομα) χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, καταγγελία ή ειδοποίηση. Γιατί άραγε ;
Ζ. Μήπως το πετρέλαιο που διέρρευσε από τον ΑΗΣ έφθασε μέχρι τη Βεγορίτιδα ; και αν ναι ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον ;
Με βάση τα παραπάνω γίνεται καταφανές ότι η κυβέρνηση εξυφαίνει σχέδια σε βάρος της ΔΕΗ, των εργαζομένων και των κατοίκων του Νομού.Εμείς είμαστε αταλάντευτα υπέρ :
-του Δημοσίου χαρακτήρα της επιχείρησης,
-της εγκατάστασης από τη ΔΕΗ νέων μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην περιοχή,
-της τήρησης των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος,
-της μετεγκατάστασης των οικισμών Μαυροπηγής, Ποντοκώμης, Ακρινής,
- των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αλέκος Αθανασιάδης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου