.

ΚΕΠΕ Κοζάνης: Άμεση ενημέρωση των πολιτών για την ποιότητα του αέρα

Μία σημαντική καινοτόμος πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την άμεση ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, ανακοίνωσε την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Πτολεμαϊδα μαζί με την Πρόεδρο του Κέντρου Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης Κυριακή Αποστολίδου.

Το Κέντρο Περιβάλλοντος υλοποιώντας τη βούληση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, στα πλαίσια της παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία συστήματος συλλογής, επεξεργασίας και διάδοσης της περιβαλλοντικής πληροφορίας με ηλεκτρονικό τρόπο στο Νομό Κοζάνης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Κάθε πολίτης και φορέας μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου Περιβάλλοντος http://www.kepekozani.gr μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα με κατανοητούς δείκτες για την ποιότητα του αέρα της περιοχής μας.

Το αρχικό σύστημα είναι διασυνδεδεμένο με το δίκτυο των σταθμών μέτρησης της ΔΕΗ, με τρόπο ώστε να παρέχει στο κοινό την τελευταία χρονικά καταμετρημένη ποιότητα του αέρα. Στο σύστημα θα διασυνδεθούν νέοι σταθμοί μέτρησης αερίων ρύπων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε προμελετημένα σημεία. Ο πρώτος σταθμός, που θα εισαχθεί επιπλέον στο σύστημα, θα εγκατασταθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης στο χώρο του Κέντρου Περιβάλλοντος, στην πόλη της Πτολεμαϊδας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το σύστημα διαχείρισης ποιότητας αέρα στη Δυτική Μακεδονία αναπτύχθηκε και εξελίσσεται από επιστήμονες της περιοχής στο Κέντρο Περιβάλλοντος. Πιστεύουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της περιοχής μας θα γίνουν αρωγοί στην πρωτοβουλία, που έχει αναλάβει το Κέντρο Περιβάλλοντος και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης για την έγκυρη ενημέρωση του πολίτη, σχετικά με τις άμεσες, βραχυχρόνιες και μακροπρόθεσμες επιδράσεις της αέριας ρύπανσης στην περιοχή μας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου