.

Διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης

Διαρροή πετρελαίου, σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, την περασμένη Παρασκευή, η οποία διαπιστώθηκε από το προσωπικό της απογευματινής βάρδιας, σε συνδετήριο εξάρτημα αγωγού πλήρωσης δεξαμενής πετρελαίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, Διαρροή πετρελαίου, σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, την περασμένη Παρασκευή, η οποία διαπιστώθηκε από το προσωπικό της απογευματινής βάρδιας, σε συνδετήριο εξάρτημα αγωγού πλήρωσης δεξαμενής πετρελαίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Γιώργος Δακής ενημερώθηκε για το συμβάν από το διευθυντή του σταθμού, και ζήτησε να ληφθούν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης. Με εντολή του Νομάρχη κλιμάκιο υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης μετέβη άμεσα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και πραγματοποίησε αυτοψία. Μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας ο κ. Δακής τόνισε ότι λήφθηκαν όλα τα προστατευτικά μέτρα, ώστε να μην διαρρεύσει πετρέλαιο στο Σουλού ποταμό, ενώ η κατάσταση παρακολουθείται.
Από την πλευρά της η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, με επιστολή της ζητά να ενημερωθεί για το αν γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας, ώστε να παρίστανται το Σαββατοκύριακο στη διαδικασία της απορρύπανσης, ποια είναι τα αποτελέσματα των δειγμάτων που πήρε το συνεργείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τα αρδευτικά κανάλια και τι προληπτικά μέτρα λαμβάνονται, ώστε οι τυχόν διαρροές καυσίμων ή άλλων επικινδύνων και τοξικών υγρών, που χρησιμοποιούνται από τον Ατμοηλεκτρικό σταθμό, να εντοπίζονται αμέσως. Σύμφωνα με την Οικολογική Κίνηση η διαρροή πετρελαίου από τις σωληνώσεις καυσίμων ήταν γνωστή στη ΔΕΗ εδώ και ημέρες, ενώ στους κατοίκους τη περιοχής έγινε αντιληπτή την Κυριακή από μέλη του «Συλλόγου ανέργων και περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου», τα οποία εντόπισαν ιδιωτικό συνεργείο απορρύπανσης, να προσπαθεί να καθαρίσει την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού, χρησιμοποιώντας σύστημα απορρόφησης και συλλογής των πετρελαιοκηλίδων.
Ο Σύλλογος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, ενημέρωσε το Δήμο Ελλησπόντου και την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, ενώ η αρμόδια υπηρεσία της νομαρχίας επισκέφθηκε την περιοχή την επόμενη ημέρα.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» κ. Γιώργος Αδαμίδης εκτίμησε ότι η ΔΕΗ προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός, ενώ όσον αφορά την ποσότητα πετρελαίου που διέρρευσε έκανε λόγο για εκτιμήσεις αφού δεν έχει γίνει σχετική ογκομέτρηση της δεξαμενής ούτε μέτρηση της ποσότητας που έχει διαφύγει.

Πηγή ΕΡΑ Κοζάνης (11.03.2009)

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου