.

Αποτελέσματα ανοικτής συζήτησης Ποντοκώμης σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της ΔΕΗ ΑΕ

Με μία γόνιμη κουβέντα, σε μία κατάμεστη αίθουσα που δήλωνε το ενδιαφέρον και την έντονη αγωνία όλων, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των κατοίκων της Ποντοκώμης σχετικά με την απόφαση της ΔΕΗ για τη Νέα Μονάδα Πτολεμαϊδα 5. Το παρόν έδωσαν το Τοπικό Συμβούλιο Ποντοκώμης, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοκώμης και ο Σύλλογος «Μαύρη Πηγή» της Μαυροπηγής.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Κοζάνης κ. Αθανασιάδης Αλέξανδρος και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Αποστολίδης Ιωάννης οι οποίοι συμμετείχαν στον εξαντλητικό διάλογο που ακολούθησε δηλώνοντας ότι θα είναι παρόντες όπου τους ζητηθεί πέραν των πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν.
Ο κ. Δημήτρης Μαυροματίδης, με πρωτοβουλία του οποίου προκλήθηκε η ανοικτή συζήτηση των κατοίκων, εισηγούμενος το θέμα ανέλυσε όλες τις παραμέτρους τονίζοντας ότι είναι σίγουρα θετική η κατασκευή της νέας μονάδας παρόλο που δεν έγινε ακόμη η προκήρυξή της. Επισήμανε όμως ότι «εμείς ως κοινωνία οφείλουμε να σταθμίσουμε τα πραγματικά γεγονότα και να λάβουμε τις αποφάσεις μας προς το συμφέρον του τόπου μας». Οι επόμενες ενέργειες – πρωτοβουλίες θα αναληφθούν μετά τις εκλογές ώστε όλοι οι φορείς να εκτιμήσουν νηφάλια την κατάσταση. Ως συμπεράσματα της συζήτησης, πέραν της αποδοχής των ερωτημάτων που τέθησαν δημόσια τόσο από τον κ. Μαυροματίδη όσο και από τον Σπάρτακο, σχετικά με το Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ, αναδείχθησαν ομόφωνα τα παρακάτω:

* θα επιμείνουμε στις αποφάσεις των φορέων για τη συνολική και όχι τμηματική απαλλοτρίωση του οικισμού και του αγροκτήματος Ποντοκώμης.

* αναμένουμε από την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση (μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία) η οποία θα εξασφαλίζει τόσο τα θέματα των απαλλοτριώσεων όσο και τα λοιπά θέματα της εξασφάλισης των δημόσιων υποδομών καθώς και του ρόλου των εμπλεκομένων φορέων στο μεγάλο εγχείρημα της μετεγκατάστασης. Έτσι θα ξεπεραστεί αυτή η «ατυχής» αναφορά από μέρους της ΔΕΗ και θα αποδείξει η πολιτεία το πραγματικό ενδιαφέρον της.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου