.

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Μαύρη Πηγή για μετεγκατάσταση Μαυροπηγής

Θέλουμε να δηλώσουμε προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα και ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πτολεμαΐδας, ότι το αργότερο σε τέσσερα χρόνια, οι κάτοικοι της Μαυροπηγής καλούνται και έχουν αποδεχθεί, να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες και όχι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Άρα θα πρέπει οι κάτοικοι να αντιμετωπίζονται με σεβασμό για την ταλαιπωρία που καλούνται να υποστούν στον βωμό του εθνικού συμφέροντος. Η μετεγκατάσταση του οικισμού της Μαυροπηγής είναι μία αναγκαιότητα και κανένας άλλος δεν μπορεί να την νιώσει όπως την αντιλαμβάνονται και την βιώνουν οι κάτοικοι του οικισμού. Σκοπός του συλλόγου μας ήταν και εξακολουθεί να είναι η το δυνατόν σύντομη, διάφανη και δημοκρατική διαδικασία μετεγκατάστασης από καλά ενημερωμένους κατοίκους, για την ελαχιστοποίηση του ενδεχομένου αποτυχίας αυτής.
Η Δημοτική αρχή μέχρι σήμερα έχει αποδείξει, μέσα ατό μία σειρά γεγονότα και ενέργειες της, ότι όχι μόνο δεν την πίστεψε και δεν την προσπάθησε με ειλικρίνεια, την μετεγκατάσταση, σα και ότι δεν σκοπεύει να την υλοποιήσει. Επιδίωξη της ήταν μόνο η επιλογή του τόπου να είναι περιοχή της Πτολεμαΐδας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Εμπόδιο σε αυτά της τα σχέδια είναι οι ενεργοί κάτοικοι της Μαυροπηγής, οι οποίοι μέσα από επιτροπές και συλλόγους κατάφεραν την τελευταία δεκαετία, να επιβάλουν την ύπαρξη περιβαλλοντολογικών όρων, να ακυρώσουν τυπικά τους όρους αυτούς, οι οποίοι δεν τηρούνταν, να ενεργοποιήσουν φορείς αυτοδιοίκησης κρατώντας στην επικαιρότητα το θέμα της μετεγκατάστασης και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην ανακοίνωση της, να μεριμνήσουν για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των κατοίκων σε κάθε θέμα της μετεγκατάστασης και την εφαρμογή δημοκρατικών διαδικασιών. Η επιλογή του τόπου μετεγκατάστασης είναι ένα πολύ μικρό μέρος του όλου εγχειρήματος.
Από διάφορους κύκλους επιχειρείτε η χρέωση στους παραπάνω κατοίκους της καθυστέρησης στις διαδικασίες. Κάθε τέτοια συκοφαντική άποψη, σκοντάφτει στη κοινή λογική, ασκεί έμμεσα εκβιασμό και προσπαθεί να επιβάλει μονομερώς διαδικασίες.
Πα λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την αποποίηση των ευθυνών μας, τις οποίες δεν αρνούμαστε στο βαθμό που μας αντιστοιχούν για την πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων, είναι όμως πολύ μικρότερες από τις ευθύνες όσων παίρνουν παράνομες αποφάσεις, όοαιν ασκούν εκ του ασφαλούς άγονη κριτική και όσων αδιαφορούν για τους κατοίκους, καταθέτουμε πρόταση για επίσπευση των διαδικασιών και τη δυνατότητα έκφρασης ελεύθερα της βούλησης κάθε κατοίκου. Προτείνουμε, η διαδικασία της μετεγκατάστασης να ρυθμιστεί με νόμο, όπως έγινε για την Μεσοχώρα Τρικάλων, μετά από τεχνική ενημέρωση και διαβούλευση από μηδενική βάση με τους κατοίκους. To παραπάνω ενδεχόμενο ερευνάτε από τον τεχνικό σύμβουλο του όμορου οικισμού της Ποντοκώμης, με τους φορείς του οποίου (Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο και συλλόγους), διατηρούμε άριστες σχέσεις και υπάρχει διάθεση και πνεύμα συνεργασίας σε μία προσπάθεια επίτευξης του κοινού στόχου. Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί και στη γενική συνέλευση του συλλόγου μας για έγκριση.

To Δ.Σ. του Συλλόγου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου