.

Προκήρυξη διαγωνισμού για τη νέα μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα

Τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα καλείται να εγκρίνει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του energia.gr, η μονάδα θα έχει ισχύ 550 έως 600 μεγαβάτ, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου τοποθετείται στα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.


Η κατασκευή της μονάδας είναι ενταγμένη στο ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ και οι τεράστιες ποσότητες λιγνίτη που θα απαιτηθούν για την λειτουργία της θα καλυφθούν και νέα εντοπισμένα προς αξιοποίηση κοιτάσματα στις περιοχές των κοινοτήτων της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης.

Η μονάδα εκτιμάται ότι θα έχει λειτουργήσει έως το 2015 και θα αντικαταστήσει πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες της περιοχής.

Με δεδομένη την πρόσφατη ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή της μονάδας Φλώρινα 2, η οποία είχε τον μισό προϋπολογισμό του προς δημοπράτηση έργου, είναι ένα στοίχημα για την ΔΕΗ το κατά πόσον θα επιδείξουν ενδιαφέρον οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και οι εγχώριοι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια σε συνεργασία με οίκους του εξωτερικού

Ως προς την Φλώρινα, οι πληροφορίες θέλουν την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Παραγωγής της ΔΕΗ να εξετάζει τους νέους όρους για τη δημοπράτησή της.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι και ο όμιλος της Τέρνα, έχει αδειοδοτηθεί για την κατασκευή μονάδας στην περιοχή της Φλώρινας, με την προοπτική χρήσης και εισαγόμενου από το Κοσσυφοπέδιο λιγνίτη.

Πηγή : energia.gr

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=27286

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου