.

Μιχ. Παπαδόπουλος για μετεγκατάσταση Ακρινής

Με αφορμή τις καταλήψεις ταινιοδρόμων της ΔΕΗ στον χώρο της διασταύρωσης των οδών Κλείτου - Ακρινής από τους κατοίκους της Ακρινής, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής ΝΔ του Νομού Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, παρουσία θεσμικών φορέων και της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου Περιβάλλοντος & Ανέργων Ακρινής.

Ο κ. Παπαδόπουλος συνομίλησε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο και εξασφάλισε την υπόσχεσή του για αποφυγή μηνύσεων εναντίον των κατοίκων. Αμέσως μετά σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος βρισκόταν σε ταξίδι στη Ρωσία, ορίστηκε συνάντηση μαζί του, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΗ και του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής, την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 15:00.

Αναφορικά με το φλέγον αυτό ζήτημα, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Την Τετάρτη ξεκινάει ο διάλογος της μετεγκατάστασης-μετακίνησης της Ακρινής. Η μετεγκατάσταση αυτή αποτελεί πολιτική βούληση δική μου αλλά και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και πρόθεσή μας είναι να γίνει άμεσα. Από τη μεριά μου, καλώ το Συλλογο Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής και τους κατοίκους της, να λήξουν τις καταλήψεις των ταινιοδρόμων σήμερα, καθώς με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας, παραποιούνται τα αιτήματά τους αλλά και ταλαιπωρούνται οι συντοπίτες μας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηγάκη για την ανταπόκρισή του στο αίτημα για άμεση συνάντηση και να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την υπόσχεσή του Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλου για τη μη υποβολή μηνύσεων στους διαμαρτυρόμενους συμπολίτες μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του ΛΚΔΜ, κ. Παναγιώτη Νικολακάκο για την καθοριστική συμβολή και βοήθειά του. Ελπίζω με το διάλογο που θα ξεκινήσει να βρεθεί ο τρόπος της μετακίνησης του Δημοτικού Διαμερίσματος Ακρινής, τεκμηριωμένα, μέσα από μελέτες και σε μικρότερο χρόνο απ’ότι γίνονται οι αναγκαστικές μετεγκαταστάσεις ΚΛΕΙΤΟΥ-ΚΟΜΑΝΟΥ-ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ-ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ.»

Πηγή: www.kozani.net

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου