.

Εμφαση στην «πράσινη» ενέργεια

Πηγή: Ημερησία, 19.05.09

Προτεραιότητα στην αξιολόγηση των αιτήσεων για ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες από Ανανέωσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και ιδιαίτερα των μεγάλων επενδύσεων της κατηγορίας αυτής ζήτησε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποιος παρέστη χθες στην ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής.

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας μετά τον ορισμό από το υπουργικό συμβούλιο του νέου προέδρου της ΡΑΕ Σίμου Σιμόπουλου.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η πολιτεία σέβεται την ανεξαρτησία της ΡΑΕ, όπως άλλωστε επιβάλλει το εθνικό και το κοινοτικό δίκαιο και υπογράμμισε ότι η ανεξαρτησία της αρχής αυτής είναι βασική προυπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας.

Οργάνωση
«Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία σε τέσσερις παράγοντες, που πρέπει να ληφθούν υπόψη στη λειτουργία της ΡΑΕ: Η καλύτερη δυνατή εσωτερική της οργάνωση, η τήρηση των κανόνων διαφάνειας, η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στον χειρισμό των αιτήσεων και η έμφαση στις Ανανέωσιμες Πηγές Ενέργειας» δήλωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός ζήτησε από τη ΡΑΕ να αξιολογήσει πρώτα τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια προκειμένου να τιμήσει η χώρα τις δεσμεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη ζήτηση ενέργειας.

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι περιμένει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τις προτάσεις της για το νομοσχέδιο για την αιολική ενέργεια και τα μικρά υδροηλεκτρικά που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και για όλα τα άλλα σοβαρά ενεργειακά θέματα, στα οποία έχει αρμοδιότητα να αποφανθεί για την ασκούμενη πολιτική.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου