.

Ανακοινωση ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για προσληψεις - ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

1. Η ανακοίνωση της Διοίκησης για 2375 προσλήψεις με νέες προκηρύξεις το 2009 και 2010 δεν μας ικανοποιεί. θεωρούμε τον αριθμό μικρό.
2. Αναγνωρίζοντας την ενέργεια αυτή ως ένα πρώτο βήμα σε συνδυασμό με την συμφωνία για σύσταση κοινής επιτροπής Διοίκησης και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπου εντός τριμήνου θα διερευνήσει τις πραγματικές ανάγκες σε όλες της ΒΕΜ προκειμένου να βγει νέα συμπληρωματική προκήρυξη αναστέλλουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
3. ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ η όποια ενέργεια για προσλήψεις έξω από τον ΚΚΠ ΔΕΗ.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ και το υπουργείο Ανάπτυξης κατάλαβαν ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν αστειεύεται και ότι είναι αποφασισμένη για αγώνα διαρκείας κάθε μορφής.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δυνάμωσε τις κινήσεις της το περασμένο 15νθήμερο:

* Με την ενημέρωση όλων των εργαζομένων στη ΔΕΗ, σε όλους τους χώρους και σε όλη τη χώρα.

* Με τη διάσταση που δόθηκε από τα ΜΜΕ για το δίκαιο των αιτημάτων μας
* Με τη συμπόρευση της κοινωνίας και των φορέων για προσλήψεις και όχι για εξαντλητικές υπερωρίες
* Με την προβολή των θανατηφόρων ατυχημάτων από την εγκληματική έλλειψη προσωπικού
* Με την ανάδειξη της υποβάθμισης των υπηρεσιών της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές από την εμπλοκή κάθε ειδους ασχέτων εργολάβων και ανεκπαίδευτου προσωπικού
* Με την αποδοχή επιτέλους από τη ΔΕΗ ότι χάνεται πολύτιμη τεχνογνωσία η οποία αποτελεί το Μεγάλο Κεφάλαιο για την Επιχείρηση.
* Με την πρόταξη του θέματος των κινδύνων που εγκυμονούν για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.
* Με την προφανή μείωση της παραγωγικής δυνατότητας της Επιχείρησης.
* Με τη δημοσίευση των στοιχείων για την ηλικιακή σύνθεση του προσωπικού και τους ρυθμούς συνταξιοδότησης οι οποίοι θα απογυμνώσουν τις υπηρεσίες της ΔΕΗ.
* Με την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών στο κλείσιμο των πρακτορείων.

Κυρίως όμως με την ΕΝΟΤΗΤΑ, τη θέληση και την αποφασιστικότητα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ανάγκασαν τη ΔΕΗ και την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην εξαγγελία των νέων προσλήψεων.

Η εξέλιξη αυτή είναι αναμφισβήτητα ένα πρώτο βήμα. ΔΕΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ. Είναι όμως ένα βήμα μπροστά.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης και τη διοίκηση της ΔΕΗ και ζήτησε μια σειρά από διασφαλίσεις για την υλοποίηση της εξαγγελίας για τις προσλήψεις.

Στη συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΗ συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξουν κοινές επιτροπές κατά Διεύθυνση προκειμένου να εξειδικεύσουν τις ανάγκες σε προσωπικό.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις συνεδρίασε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων για το θέμα των προσλήψεων κρατώντας πάντα τις επιφυλάξεις της και την ετοιμότητα του προσωπικού για αγώνες.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα συνεχίσει τον ΑΓΩΝΑ της για την ενημέρωση των καταναλωτών και των θεσμικών παραγόντων έτσι ώστε να σφυρηλατήσουμε περαιτέρω μια στερεή συμμαχία για να κρατήσουμε τη ΔΕΗ ισχυρή – ενιαία για να συνεχίσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας και να τροφοδοτεί τους καταναλωτές με επαρκή και ασφαλή Ενέργεια και σε τιμές προσιτές σε όλους.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνει σε κάθε κατεύθυνση ότι οι προσλήψεις οι οποίες είναι σε εξέλιξη αλλά και αυτές που θα προκηρυχθούν θα γίνουν με βάση τη ΣΣΕ και του ΚΚΠ της ΔΕΗ και όχι με άλλο καθεστώς.

Εάν άλλως συμβεί θα μας βρει απέναντι και θα αντιδράσουμε με πολύ σκληρούς αγώνες.
,

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου