.

Πρόταση στην ΤΕΔΚ για αντίδραση ενάντια στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των πολιτών του λεκανοπεδίου

Εισήγηση στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Κοζάνης (εκτός ημερησίας διάταξης)

"Στη δίκη της ΔΕΗ ΑΕ κατά των κατοίκων του Αγ Δημητρίου, που αποτελεί προσβολή ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, η δικηγόρος της «ΑΝΩΝΥΜΗΣ» να το τονίσουμε ΔΕΗ, στην αγόρευση της ισχυρίστηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ότι "οι κάτοικοι μπήκαν στα χωράφια της ΔΕΗ και τα σπίτια της". Το μείζον δεν είναι η εισήγηση της δικηγόρου αλλά η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των πολιτών του Ν. Κοζάνης από τη ΔΕΗ ΑΕ.
Προφανώς η διοίκηση της συγκεκριμένης επιχείρησης και τα καλοπληρωμένα στελέχη της στην Αθήνα δεν έχουν κατανοήσει ότι:
• η ΔΕΗ ήδη, εδώ και 40 χρόνια, μπαίνει στα χωράφια και τα σπίτια των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής.
• με παραβατικές συμπεριφορές προξένησε και συνεχίζει να προξενεί συστηματικά τεράστια οικολογική καταστροφή στο λεκανοπέδιο.
• οι επονομαζόμενοι σήμερα στα δικαστήρια «εγκληματίες» έδειξαν μέχρι σήμερα τεράστια ανοχή απέναντι στη ΔΕΗ με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της χώρας ευρύτερα.
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Έτσι αντιλαμβάνεται η ΔΕΗ τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες; Όταν οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση των όσων έχει η ΔΕΗ υπoσχεθεί τους στέλνουμε ή τους απειλούμε ότι θα τους στείλουμε στη φυλακή έχοντας τους σε ομηρία;

Κατόπιν τούτου η πρόταση που κατατίθεται είναι πολύ απλή. Άμεση απόσυρση από το Σύμφωνο Συνεργασίας με τη ΔΕΗ των εκπροσώπων της ΤΕΔΚ. Ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας δεν είναι δυνατόν να είμαστε θεσμικοί συνομιλητές και να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας αυτές τις πρακτικές της ΔΕΗ όταν αυτή στρέφεται εναντίον της δικής μας «οικογένειας» που δεν είναι άλλη από τους κατοίκους του Ν. Κοζάνης. Ταυτόχρονα η απόφαση της ΤΕΔΚ θα πρέπει να συνοδεύεται και από αντίστοιχες αποφάσεις των ενεργειακών ΟΤΑ που συμμετέχουν σήμερα ως εταίροι Συμφώνου Συνεργασίας και να κοινοποιηθούν στο Σύμφωνο Συνεργασίας.

Μαυροματίδης Δημήτρης"

Αποφασίστηκε μετά από συζήτηση ομόφωνα: Η έντονη διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ (με επιστολή στο Σύμφωνο Συνεργασίας) για προετοιμασία αυστηρής επιστολής στη ΔΕΗ ΑΕ όπου θα ανγράφεται ότι εάν δεν αποσύρει τις διώξεις τότε δεν μπορούμε να συμμετέχουμε ως κοινωνία σε διάλογο.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου