.

Σπάρτακος για παύση λειτουργίας ορυχείων

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ-ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΛΚΔΜ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Ουσιαστικά αποτελέσματα αποδεικνύεται –για μία ακόμα φορά- πως έχουν οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τα φλέγοντα Περιβαλλοντικά ζητήματα, που χρόνια ταλανίζουν τους εργαζόμενους και κατ΄ επέκταση την τοπική κοινωνία. Αποτελέσματα που δε μπορούν παρά από τη μία μεριά να ικανοποιούν τα στελέχη του Σωματείου και από την άλλη να ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεών μας στο όνομα της εμπιστοσύνης των εργαζόμενων, της τοπικής κοινωνίας και της ευθύνης που έχουμε απέναντι τους.
Στα πλαίσια της ευρείας σύσκεψης, που έχει πραγματοποιηθεί με τη Δ/νση του ΛΚΔΜ, παρουσία όλων των Δ/ντων Ορυχείων και του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Πλακεντά, εκπροσωπώντας τον Νομάρχη Κοζάνης κ. Δακή, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου για το περιβάλλον, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έρχεται σήμερα να διαπιστώσει ότι από την πλευρά της Δ/νσης του ΛΚΔΜ υπήρξε εφαρμογή των αποφάσεων. Έτσι, το Σάββατο 25-7-2009 σταμάτησε η κίνηση των εργολάβων σε όλο το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας από τις 11 το πρωί, καθώς και τη λειτουργία του πάγιου εξοπλισμού (εκσκαφέων) σε όλα τα Ορυχεία εξαιτίας της έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επικρατούσε την συγκεκριμένη μέρα.
Η ικανοποίηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ είναι διπλή, αφού τις θέσεις του Συνδικάτου υιοθέτησε και η τοπική κοινωνία (Νομάρχης – Δήμαρχοι – φορείς) τους οποίους καλούμε να παρεμβαίνουν κάθε φορά που θα απαιτείται. Άλλωστε αυτά συμφωνήθηκαν και στο Σύμφωνο Συνεργασίας ΔΕΗ – Τοπικής Κοινωνίας στη συνεδρίασή του στις 30-9-2008.
Πρόκειται για μία κίνηση που σίγουρα αποσυμφόρησε την επιβαρυμένη κατάσταση και που φυσικά μπορεί να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μελλοντικά, με την εφαρμογή των μέτρων από την πρώτη στιγμή.
Τα θέματα ασφαλούς εργασίας, υγιεινής και περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για το Σωματείο. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου