.

«Αιτία πολέμου» για το Συνδικάτο μας η εντατικοποίηση και η έξαρση του αυταρχισμού

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», λέει μια λαϊκή παροιμία που βρίσκει την έκφρασή της στο Ορυχείο Καρδιάς όπου η ιεραρχία μέσω των εργοδηγών της βάρδιας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι θα μειώσουν τις βαθμολογίες και θα κόψουν κλιμάκια σε όσους ξεπεράσουν τις 15 ημέρες ασθένειας το χρόνο!!!
Το θράσος και η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο αφού τολμούν να το ανακοινώσουν αυτό στη βάρδια όπου έχει μειωθεί το προσωπικό πάνω από 50% και κάθε συνάδελφος κάνει δουλειά για δυο και για τρεις εργαζόμενους με κίνδυνο πολλές φορές για την ίδια τη ζωή τους! (Οι μόνες θέσεις που δεν μειώθηκαν είναι αυτές των εργοδηγών).
Το ανακοινώνουν αυτό στη βάρδια που κατάργησαν ακόμα και την καθηκοντολογία φτιάχ-νοντας τον εργαζόμενο λάστιχο για όλες τις δουλειές άσχετα από τις γνώσεις, τα τυπικά προσόντα και την εμπειρία, (ο ίδιος εργαζόμενος δουλεύει ως χειριστής, ηλεκτρολόγος, εργάτης, μηχανοτεχνίτης, οδηγός).
Το ότι ο μέσος Όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι τα 48 χρόνια επειδή έχουν μια δεκαετία να κάνουν προσλήψεις δεν τους λέει τίποτα;
Το ότι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι καταπονημένοι επειδή δουλεύουν τόσα χρόνια σε σκληρές και απάνθρωπες πολλές φορές συνθήκες δεν τους αφορά;
Το ότι οι περισσότεροι πάσχουν από δισκοπάθειες, αρθρίτιδες και ρευματισμούς (που θα έπρεπε να χαρακτηριστούν επαγγελματικές ασθένειες γιατί προήρθαν από τις συνθήκες εργασίας) δεν συγκινεί τους θλιβερούς γραφειοκράτες οι οποίοι εκδίδουν τελε-σίγραφα εκ του ασφαλούς καθισμένοι σε περιστρεφόμενες πολυθρόνες;
Τo συνδικάτο μας είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί μ αυτές τις λογικές που δεν βασί-ζονται καν στους κανονισμούς της επιχείρησης αλλά στοχεύουν στην εντατικοποίηση και τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Γι αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να συσπειρωθούν στην «Εργατική Αλληλεγγύη», στο Συνδικάτο που βρίσκεται πάντα δίπλα τους και αντιπαλεύει την κάθε λογής Αλαζονεία των διευθυνόντων και τη διαπλοκή που έχουν στόχο την αφαί-ρεση εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου