.

Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Ωμή κοροϊδία

Ο κ. Αθανασόπουλος σε συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές της επιχείρησης προχθές ανακοίνωσε ξαφνικά την διακοπή του πολυδιαφημισμένου επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ ΑΕ.
Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο νομό και πριν στεγνώσει το μελάνι των ευχαριστιών ο κ. Αθανασόπουλος καθίσταται για ακόμη μια φορά ανακόλουθος.
Όπως κατ΄ επανάληψη έχω τονίσει στο παρελθόν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν διαθέτει ενεργειακή πολιτική, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς και στο μέλλον του νομού Κοζάνης.
Η αρχική τους επιδίωξη για την απαξίωση του λιγνίτη είναι πια γεγονός αδιαμφισβήτητο και πιστοποιείται αφενός με την διακοπή του επενδυτικού προγράμματος, το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει μια πενταετία και αφετέρου με την αναφορά του κ. Αθανασόπουλου στην πυρηνική ενέργεια.
Όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια δεν θα αποφασίσει ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος καλά θα κάνει όπως έχει υποχρέωση να ασχολείται με τα του οίκου του, δηλαδή τη ΔΕΗ ΑΕ , τα οικονομικά της και το μέλλον της, κάτι που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει κάνει και έχει οδηγήσει την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε διάλυση και τον νομό μας σε αδιέξοδο.
Με την διακοπή του επενδυτικού προγράμματος ακυρώνονται οι αναγκαίες μετεγκαταστάσεις των οικισμών οι οποίες θα αναζωογονούσαν την τοπική οικονομία.
Ο νομός Κοζάνης δεκαετίες τώρα στηρίχθηκε ακούσια στη «μονοκαλλιέργεια» της ΔΕΗ ΑΕ και περίμενε την κατασκευή της νέας μονάδας ως μάνα εξ ουρανού, τόσο για την συμβολή της στην εξέλιξη της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας όσο και για την αναπτυξιακή πορεία του νομού.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και ο κ. Αθανασόπουλος με τις γνωστές και εκ του πονηρού παλινδρομήσεις τους διαψεύδουν τις προσδοκίες του νομού μας για ένα καλύτερο μέλλον, ενισχύουν τους ιδιώτες επενδυτές και καθιστούν αβέβαιο το μέλλον της ΔΕΗ ΑΕ .
Τα έργα και οι πράξεις της κυβέρνησης Καραμανλή συνιστούν ωμή κοροϊδία για τους πολίτες του νομού Κοζάνης και τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ ΑΕ οι οποίοι και είναι τα θύματα της πολιτικής της.

Αλέκος Αθανασιάδης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου