.

Είναι συμπτώσεις όλες οι αναφορές περί πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα;

Τώρα καταλάβαμε τι συμβαίνει με την πυρηνική ενέργεια; Έπρεπε να τεθεί το θέμα από τη ΓΕΝΟΠ μετά τη συνάντηση της με την ηγεσία της ΔΕΗ; Θα παραθέσουμε ένα γεγονός που ίσως πέρασε απαρατήρητο: Το ΙΕΝΕ, Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, διοργάνωσε ημερίδα εργασίας (workshop) στις 19 Μαϊου στη Σόφια με θέμα "Η πυρηνική επιλογή για την ΝΑ Ευρώπη: Μια κριτική αξιολόγηση".
Τα αποτελέσματα της ημερίδας, που με εύσχημο τρόπο θέτει την πυρηνική ενέργεια στη βάση της συζήτησης για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως μπορείτε να δείτε σε προηγούμενη ανάρτηση στο www.energeiakozani.gr, θα ενσωματωθούν σε κείμενο του ΙΕΝΕ τον προσεχή Οκτώβριο. Δηλαδή το ΙΕΝΕ (και η χώρα μας πρακτικά;) ανοίγει με τον πιο άμεσο τρόπο τον διάλογο για την πυρηνική ενέργεια! Άλλωστε αυτό έγινε και παλαιότερα από ομάδα της Ακαδημίας Αθηνών (βλ. σχετική δημοσίευση της παρούσας στήλης).
Έχει επίσης αξία να δείτε ποιοι ήταν οι έλληνες εισηγητές του workshop. Και εάν κάποιος βιαστεί να ισχυριστεί ότι είναι απλώς ένα ανεξάρτητο Ινστιτούτο τότε ας αναρωτηθούμε τι μήνυμα εκπέμπεται στο εξωτερικό μέσω διενέργειας συναντήσεων εργασίας (workshop) για ένα από τα βασικότερα θέματα (για τα οποία ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι δεν εξετάζεται πρακτικά), όταν ένα από τα μέλη του είναι, πέραν της ΔΕΗ που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, και το Υπουργείο Εξωτερικών (μπορείτε να δείτε το σύνολο των μελών από την ιστοσελίδα του ΙΕΝΕ)

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου