.

Η ΔΕΗ αποσύρει τους όρους από την προσφορά της για την EPCG

Η ΔΕΗ, που υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για το μονοπώλιο ενέργειας του Μαυροβουνίου EPCG, φέρεται να συμφώνησε να προχωρήσει στο διαγωνισμό χωρίς στην προσφορά της να περιλαμβάνει ειδικούς όρους.

«Έγραψαν προς την επιτροπή του διαγωνισμού και ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν ειδικές απαιτήσεις», είπε στο Reuters ανώτερο στέλεχος που βρίσκεται κοντά στην διαδικασία.

«Είπαν ότι διατίθενται να διατηρήσει ο ανταγωνιστής τους ποσοστό μειοψηφίας στην EPCG (Elektroprivreda Crne Gore) και δεν ζητούν ανεξάρτητη διαμόρφωση των τιμολογίων ηλεκτρικού» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είχε δώσει διορία στην ΔΕΗ, μέχρι την Τετάρτη, να αποσύρει τους όρους που έχει θέσει στην προσφορά της αξίας 127 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της EPCG διαφορετικά θα έχανε στον διαγωνισμό παρά το γεγονός ότι υπέβαλε την μεγαλύτερη προσφορά.

H επιτροπή του διαγωνισμού θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να εξετάσει το θέμα. Η ιταλική A2A διατηρεί ποσοστό 15% της EPCG και προσφέρει 8,4 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 11,1 ευρώ της ΔΕΗ, για την απόκτηση επιπλέον 18,3%.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου