.

Επιστολή Σπάρτακου προς Αθανασόπουλο [14.08.09] για κλείσιμο μονάδων ΛΚΔΜ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ, Αριθ. Πρωτ: 4090, 14 Αυγούστου 2009

Προς : Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο
Θέμα : Συνέχεια στην από 3-8-2009 επιστολή μας, με αφορμή την απάντησή σας

Κύριε Πρόεδρε και Δ/ντα Σύμβουλε της ΔΕΗ Α.Ε.
Με αφορμή την απάντησή σας, στην από 3-8-2009 επιστολή μας σχετικά με το πρόγραμμα τροφοδοσίας και απόσυρσης μονάδων του ΛΚΔΜ, θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Το Συνδικάτο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” από την ίδρυσή του αποδεικνύει καθημερινά το ενδιαφέρον και την αγωνία του για την πορεία της Επιχείρησης. Kι αυτό γιατί πάνω από όλα πιστεύουμε, πως μια βιώσιμη και ανταγωνιστική Επιχείρηση στις νέες συνθήκες απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, διασφαλίζει υγιείς εργασιακές σχέσεις και αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή και στη χώρα. Επομένως είναι αυτονόητο πως όλες μας οι ενέργειες κατατείνουν στην εξυπηρέτηση των ουσιαστικών συμφερόντων της Επιχείρησης.
Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειές σας να υποβαθμίσετε τις παρουσιάσεις των στελεχών της Επιχείρησης, που αναφέρονται στην απόσυρση λιγνιτικών μονάδων του ΛΚΔΜ νωρίτερα από το προβλεπόμενο αξιοποιώντας “κανάλια επικοινωνίας”, όπως εσείς επικαλείσθε, δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τους στόχους και τους σκοπούς που εξυπηρετούν αυτού του είδους οι “διευθετημένες συναντήσεις”. Εύλογα λοιπόν μας δημιουργείται η απορία κατά πόσο τα παραπάνω στελέχη και σύμβουλοι, που αποχωρούν από την Επιχείρηση πλήρεις “επαγγελματικών εμπειριών” και ενίοτε προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανταγωνιστές της ΔΕΗ, ενδιαφέρονται για την ανταγωνιστικότητα της Επιχείρησης, αφού με ευκολία και χωρίς διαπραγματευτική αρμοδιότητα υιοθετούν “ ρυθμίσεις και αποφάσεις” που διαλύουν ουσιαστικά τη ΔΕΗ Α.Ε.
Η ανησυχία μας και οι αμφιβολίες μας για την άποψή σας ότι οι θέσεις της Επιχείρησης δεν εκφράζονται “δια στόματος μιας παρουσίασης ή μιας συζήτησης, αλλά μέσω του Επιχειρησιακού Σχεδίου” , δεν μπορούν να καμφθούν, από την στιγμή που το Επιχειρησιακό Σχέδιο έχει αναθεωρηθεί επί των ημερών σας τρεις φορές, ενώ ταυτόχρονα αφήνετε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί εκ νέου. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα:
Υπάρχει Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις εκπομπές ρύπων μετά το 2016, που στην ουσία αποσύρει από τη λειτουργία τις λιγνιτικές μονάδες του ΛΚΔΜ; Επί του συγκεκριμένου σας ζητάμε για άλλη μια φορά να πάρετε ξεκάθαρη θέση.
Η τακτική αυτή, της προετοιμασίας της κοινής γνώμης για τα χειρότερα, έχει καταντήσει συνηθισμένη πρακτική και δεν μπορεί να είναι αποδεκτή ούτε από το Συνδικάτο, αλλά ούτε και από τις τοπικές κοινωνίες.
Ο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” διανύοντας μέχρι σήμερα μια πορεία ευθύνης και εκφράζοντας την συλλογική συνείδηση των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, δεν θα μπορούσε ποτέ να μεταχειριστεί μεθόδους εντυπωσιασμού. Ως εκ τούτου, απορρίπτουμε ως αβάσιμες τις θέσεις σας “περί κλίματος αμφισβήτησης και ανάδειξης θεμάτων” , αφού όλα όσα αναφέρονται στην αρχική επιστολή μας έχουν υπόσταση και εδράζονται σε δημόσιες θέσεις - παρουσιάσεις των στελεχών της Επιχείρησης.
Τελειώνοντας κύριε Πρόεδρε, σας υπενθυμίζουμε ότι ό ρόλος μας είναι να ελέγχουμε και να παρεμβαίνουμε κάθε φορά που αντιλαμβανόμαστε ότι θίγονται τα συμφέροντα της Επιχείρησης και κατ’ επέκταση των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Απ’ αυτό αντλούμε και το αναφαίρετο δικαίωμά μας να δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας και να ενημερώνουμε τους πολίτες μιας περιοχής, που επί 50 χρόνια ηλεκτροδοτεί τη χώρα.
Και είμαστε βέβαιοι ότι πέρα από “κουλτούρες εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας” , αυτό επιτάσσει ο Συνδικαλισμός.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης Δίκας Ιωάννης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γενική Διεύθυνση Ορυχείων
Γενική Διεύθυνση Παραγωγής
Διευθυντή ΛΚΔΜ
Διευθυντές Σταθμών και Ορυχείων
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου