.

ΔΕΗ: Προσλαμβάνει 2.000 άνεργους για 2 χρόνια.

Αναδημοσίευση: Εφ. Ημερησία, 5.08.09

Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και η ΔΕΗ για την απασχόληση στην Επιχείρηση 2.000 ανέργων για 2 χρόνια με έναρξη εφαρμογής του σχετικού προγράμματος από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2009.
Η σχετική απόφαση ελήφθη σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υφυπουργός κα Σοφία Καλαντζάκου, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Γιώργος Βερναδάκης, η γενική διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης της ΔΕΗ κ. Ειρήνη Τζαννέτου και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και της Επιχείρησης. Σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος ανέφερε τα ακόλουθα:
"Η ΔΕΗ, ως Κοινωνικά Υπεύθυνος Εργοδότης, κατανοώντας πλήρως τα κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει συγκυριακά η μεγάλη διεθνής ύφεση, η οποία έχει επηρεάσει και τη χώρα μας, συμμετέχει στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με κύριο στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων εισοδημάτων.
Η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ευκαιρίες απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε 2.000 ανέργους ανά την Ελλάδα με διετή απασχόληση.
Οι προδιαγραφές των ειδικοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών θα καθορισθούν από τη ΔΕΗ και θα αφορούν τεχνικό προσωπικό, υπαλλήλους γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσωπικό για βοηθητικές εργασίες, καθώς επίσης και προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Η απασχόληση ανέργων στη ΔΕΗ παρέχει σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και επανένταξης στην αγορά εργασίας. Γιατί, όσοι απασχοληθούν, αποκτώντας συγκεκριμένη τεχνογνωσία και κατάρτιση, θα είναι περισσότερο κατάλληλα προετοιμασμένοι να επανενταχθούν στο ενεργό εργασιακό δυναμικό της χώρας. Οι πολύτιμες εμπειρίες και η προϋπηρεσία που θα αποκτήσουν κατά την διάρκεια της απασχόλησής τους στη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, θα τους εξασφαλίσουν πολύ καλύτερες εργασιακές προοπτικές και μεγαλύτερες δυνατότητες να καλύπτουν ανάγκες των επιχειρήσεων ή του Δημοσίου.
Τα οφέλη από αυτή την πολιτική θα είναι πολλαπλά για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη:
* Μεγάλος αριθμός ανέργων θα ενταχθεί άμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό της Επιχείρησης εξασφαλίζοντας απασχόληση και δυνατότητες μεγαλύτερης εξειδίκευσης και ένα καλλίτερο βιοτικό επίπεδο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
* Οι Τοπικές Κοινωνίες θα έχουν αύξηση της απασχόλησης και μείωση του αριθμού των ανέργων τους και, ενίσχυση των εισοδημάτων.
* Η ΔΕΗ θα βελτιώσει τη συνολική λειτουργική αποτελεσματικότητά της παρέχοντας καλλίτερες υπηρεσίες προς τους πελάτες της, μέσα από την κατάλληλη εκπαίδευση και αξιοποίηση των ανέργων που θα απασχοληθούν".

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου