.

Καταγγελία για παράνομες αποθέσεις υλικών απο τη ΔΕΗ στον επαρχιακό δρόμου Ακρινής – Κλείτου

Αναδημοσίευση: kozan.gr, 21/8/09

«Η ΔΕΗ χωρίς να τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις αποθέτει υλικά δεξιά και αριστερά του επαρχιακού δρόμου (αρ. 35) Ακρινής – Κλείτου με σκοπό την εξυπηρέτηση του γειτονικού ορυχείου χωρίς τις νόμιμες άδειες» , καταγγέλλει στο kozan.gr το μέλος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής κ. Πουτακίδης Κώστας.

H ΔΕΗ ζητεί τον αποχαρακτηρισμό του συγκεκριμένου δρόμου ως επαρχιακού και τη δημιουργία νέου δρόμου που θα περνάει μέσα από απαλλοτριωμένη ιδιόκτητη έκταση και συγκεκριμένα μέσα από τις παλιές αποθέσεις τέφρας Ακρινής (παραπλεύρως του υπάρχοντος).

Από την άλλη μεριά, οι κάτοικοι δια του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής δεν δέχονται την κατάργηση του συγκεκριμένου δρόμου εάν δεν προηγηθεί «χαρακτηρισμός» νέου επαρχιακού δρόμου, ο οποίος όμως δεν θα διέρχεται μέσα από ιδιόκτητη έκταση της ΔΕΗ αλλά από συγκεκριμένη δημόσια έκταση(δρόμος του γηπέδου) και θα πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις της επαρχιακής οδοποιίας.

Ο κος Πουτακίδης Κώστας, κατήγγειλε πριν λίγες μέρες το γεγονός της απόθεσης υλικών στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας, υπάλληλοι της οποίας πραγματοποίησαν αυτοψία στο συγκεκριμένο δρόμο την Τρίτη 18-08-2009. Η Τεχνική υπηρεσία απέστειλε σχετικό έγγραφο στη ΔΕΗ με ημερομηνία Τετάρτη 19-08-2009, σύμφωνα με το οποίο ζητά άμεσα την διακοπή των εργασιών της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο δρόμο. Το πλήρες περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου έχει ως εξής:

• Στο δεύτερο (2) χιλιόμετρο του ανωτέρω επαρχιακού δικτύου γίνονται αποθέσεις υλικών δεξιά και αριστερά της οδού χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

• Στην περίπτωση που η υφιστάμενη γέφυρα χρησιμοποιείται για την διεύλεση οχημάτων τύπου Ντάμπερ, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε εάν έχει υπολογιστεί στην μελέτη κατασκευής της γέφυρας τα ανάλογα κινούμενα φορτία για την διεύλεση αυτών των τύπων οχημάτων. Επειδή για οποιαδήποτε παρέμβαση που γίνεται από ιδιώτη σε επαρχιακό δίκτυο θα πρέπει να λάβει της εγκρίσεως της Τεχνικής Υπηρεσία μας, η οποία εποπτεύει και συντηρεί το επαρχιακό δίκτυο του Νομού.
ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ
όπως διακόψετε άμεσα τις εργασίες και να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας προκειμένου να διευθετηθεί το ανωτέρω θέμα.

Να θυμίσουμε ότι το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ακρινής αποτελεί η μετεγκατάσταση και μάλιστα τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται σχετική οικονομικοτεχνική μελέτη από την ΑΝΚΟ και νομοθετική ρύθμιση (εφόσον προκύψει από την μελέτη) που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της Ακρινής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου