.

Ερώτηση στην ΕΕ για το λιγνίτη στη Δράμα και Ελασσόνα

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα προκαλέσει στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων των περιοχών της Ελασσόνας και της Δράμας, η απόφαση για εκμετάλλευση των εκεί λιγνιτικών κοιτασμάτων, κατάθεσε η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Άννυ Ποδηματά.

Στην ερώτησή της, η κ. Ποδηματά, αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις των τοπικών αρχών, φορέων αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, των περιοχών Ελασσόνας και Δράμας, που προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής να υιοθετήσει τις εισηγήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων στις ανωτέρω περιοχές.
Η κυρία Ποδηματά ρωτά την Επιτροπή αν ενημερώθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων, τόσο για τις αντιδράσεις αυτές, όσο και για τις δεσμεύσεις που η ίδια έχει αναλάβει ιδιαίτερα στην περίπτωση των λιγνιτικών αποθεμάτων της περιοχής της Ελασσόνας. Στην ερώτησή της, η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επισημαίνει επίσης, τις σοβαρές επιπτώσεις που θα προκύψουν στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, που αποτελεί την κύρια οικονομική δραστηριότητα σ’ αυτές τις περιοχές.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου