.

Σπάρτακος: Παρέμβαση για την έλλειψη προσωπικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 19/8/09

ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΤΥΧΥΜΕΝΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ 14 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ !!! ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Απόλυτα πετυχημένη υπήρξε, για μία ακόμα φορά, η αιφνιδιαστική παρέμβαση που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Συνδικάτου, ταυτόχρονα σε όλα τα ορυχεία του ΛΚΔΜ την Τρίτη 18-8-09 στην απογευματινή βάρδια, αποδεικνύοντας την γύμνια που υπάρχει από την τεράστια έλλειψη προσωπικού.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαίτησε στο ξεκίνημα της απογευματινής φυλακής να γίνει η σωστή και σύμφωνα με το εγκεκριμένο μεταλλευτικό κανονισμό, επάνδρωση των μηχανημάτων
Η παρέμβασή μας αυτή ανάγκασε την Διοίκηση του κάθε Ορυχείου να προβεί στην επάνδρωση λόγω έλλειψης προσωπικού λιγότερων μηχανημάτων με αποτέλεσμα να σταματήσουν σε όλο το Λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, συνολικά 14 μηχανήματα!!!
Το γεγονός αυτό απέδειξε για άλλη μία φορά την τεράστια έλλειψη του τεχνικού προσωπικού που εντοπίζεται στον χώρο των Ορυχείων. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει –και θα το αποδείξουμε λίαν συντόμως- και στους άλλους τομείς δραστηριότητας της Επιχείρησης ήτοι παραγωγή, μεταφορά, διανομή και εμπορία.
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ανάγκη, άμεσα να προσληφθούν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού και ταυτόχρονα να προκηρυχθούν 2.500 νέες θέσεις τεχνικού προσωπικού για την περιοχή.
Η παρέμβασή μας έγινε και για τον λόγο ότι εδώ και αρκετό καιρό η ιεραρχία του κάθε Ορυχείου καταστρατηγεί και παραβιάζει τον ΕΚΑ ΗΜΕΤΕΟ, ακόμα και στην τροποποιημένη του μορφή και είναι γνωστό ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με τη Υπουργική Απόφαση της 15ης Ιουλίου 1998 που τροποποιεί τον ΕΚΑ ΗΜΕΤΕΟ.
Η καταστρατήγηση του ΕΚΑ ΗΜΕΤΕΟ γίνεται αφού στις περιπτώσεις «…που οι συνθήκες του μετώπου εξόρυξης και γενικά της εκμετάλλευσης το επιτρέπουν, μπορεί να μειωθεί η σύνθεση του προσωπικού ορισμένων μηχανημάτων κατά ένα άτομο, ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ…» στο βιβλίο εργοδηγών πριν την έναρξη της βάρδιας.
Επειδή κανένας τομεάρχης σε κανένα Ορυχείο δεν δίνει αυτή την εντολή ενυπόγραφα γιατί δε θέλει να έχει ευθύνες σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν αποδέχεται την συγκεκριμένη τροποποίηση. Μία τροποποίηση που έγινε ευκαιριακά και χωρίς διαβούλευση απλά και μόνο για να κουκουλώσουν τις τεράστιες ευθύνες απέναντι στο τραγικό θανατηφόρο ατύχημα του Νοτίου Πεδίου και παρά το γεγονός ότι η Επιθεώρηση Μεταλλείων είχε αντίθετη άποψη και συμφώνησε με την θέση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξεκινά δικαστικό αγώνα καθώς αντιλαμβάνεται ότι ο στόχος των εκάστοτε διοικήσεων της ΔΕΗ είναι να ελαττώσει το προσωπικό, να μειώσει δήθεν το κόστος και να επανδρώνει τα μηχανήματα και τα πόστα με ελάχιστο προσωπικό, αδιαφορώντας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων αλλά και την κατάσταση των εγκαταστάσεων.
Σε καμία περίπτωση δε πρόκειται να ανεχθούμε και να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο!!!

Γραφείο Τύπου
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου