.

ΔΕΗ: αρχίζει διαπραγματεύσεις με τη ΜΕΤΚΑ για τη Μεγαλόπολη

Πηγή: Εφ. Το Βήμα,5/07/09

Διαπραγματεύσεις με τη ΜΕΤΚΑ, δηλαδή με τον προσωρινό μειοδότη του διαγωνισμού της μονάδας στη Μεγαλόπολη, αρχίζει η ΔΕΗ, προκειμένου να πετύχει μείωση του τιμήματος και καλύτερους όρους για την υλοποίηση του έργου, ώστε η εισηγμένη εταιρεία, αν τους κάνει αποδεκτούς, να ανακηρυχθεί οριστικός ανάδοχος του έργου.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ ενημερώθηκαν χθες από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης για τις οικονομικές προσφορές του διαγωνισμού της Μεγαλόπολης. Υπενθυμίζεται ότι η καλύτερη προσφορά ήταν αυτή της κοινοπραξίας ΜΕΤΚΑ- ΕΤΑΔΕ με τίμημα τα 543 εκατ. ευρώ, ενώ για τη δωδεκαετή συντήρηση της μονάδας προσέφερε 143 εκατ. ευρώ, καταβλητέα σε 12 ετήσιες δόσεις. Από την πλευρά της η Αnsaldo Εnergia, αν και προσέφερε καλύτερο τίμημα για τη 12ετή συντήρηση (στα 95 εκατ. ευρώ), καταβλητέο σε 12 ετήσιες δόσεις, εν τούτοις υστερεί σχετικά με το τίμημα για την κατασκευή του έργου, καθώς προσέφερε 580 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ όλα δείχνουν ότι η ΔΕΗ αποσύρεται οριστικά από τη διεκδίκηση της μονάδας στο Μαυροβούνιο, χωρίς να προτίθεται, κατά τις πληροφορίες, να υποβάλει ένσταση. Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, η Επιτροπή Ιδιωτικοποιήσεων του Μαυροβουνίου επιβεβαίωσε ότι η ιταλική εταιρεία Α2Α ανεδείχθη ανάδοχος στον διαγωνισμό για την πώληση πακέτου μετοχών της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού Εlectroprivreda (ΕΡCG). Οι Ιταλοί θα λάβουν το 18,3% των μετοχών της εταιρείας, έχοντας προσφέρει 8,4 ευρώ ανά μετοχή, αν και η προσφορά της ΔΕΗ ήταν καλύτερη αφού έδινε 11,1 ευρώ ανά μετοχή.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου