.

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Εμπόριο ελπίδας από κυβέρνηση και Αθανασόπουλο

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επειδή είναι ένα βαθύτατα ταξικό συνδικάτο με κοινωνικές ευαισθησίες και ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης, καταρχήν χαιρετίζει την «ξαφνική» συμφωνία Αθανασόπουλου – Πετραλιά για την πρόσληψη 2.000 ανέργων με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στη ΔΕΗ.
Χαιρετίζουμε γιατί είμαστε σε αυτούς που με μπροστάρη τη ΓΣΕΕ αγωνιζόμαστε να εξαλειφθεί η βαρβαρότητα της ανεργίας.

Χαιρετίζουμε γιατί είμαστε αυτοί που μόλις πρόσφατα δώσαμε σκληρό αγώνα ώστε να γίνουν 7.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ για να μην διαλυθεί και απαξιωθεί η Επιχείρηση, να μην γίνονται ατυχήματα και να μην χάνεται πολύτιμη τεχνογνωσία.

Καταγγέλλουμε όμως με τον πλέον σκληρό και καυστικό τρόπο το όψιμο, κάλπικο και σκόπιμο ενδιαφέρον του κ. Αθανασόπουλου για προσλήψεις.

Ο κ. Αθανασόπουλος μέχρι χθες μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις . Σήμερα για μια φορά ακόμα σε ρόλο πιστού υπηρέτη των προεκλογικών αναγκών της Ρηγίλλης σπεύδει να ζητήσει 2.000 συμβασιούχους !

Κύριε Αθανασόπουλε,
Η Επιχείρηση που επί των ημερών σας έφτασε στο σημείο:

- Οι 233 Συμβασιούχοι του 1998 να γίνουν 2.795 !!
- Οι 510 ημερομίσθιοι του 1998 να φτάσουν τους 940 ! και
- Οι 75 Συμβάσεις Έργου το 1998 να ξεπεράσουν τις 910 !

Δεν χρειάζεται συμβασιούχους αλλά μόνιμο προσωπικό ώστε να μην διαλυθεί η Εταιρεία και να μην χάνεται η τεχνογνωσία.

Βεβαίως αυτά για τον κ. Αθανασόπουλο είναι ψιλά γράμματα γιατί συνειδητά και καθ΄υπόδειξη της Κυβέρνησης δουλεύει για την διάλυση και την απαξίωση της ΔΕΗ , ειδάλλως

- Δεν θα άφηνε να φύγουν σε σύνταξη επί των ημερών του 2.500 συνάδελφοι χωρίς να αντικατασταθούν !

- Δεν θα άφηνε ο μέσος όρος ηλικίας στη ΔΕΗ να φτάσει τα 48 έτη !

- Δεν θα άφηνε οι εργαζόμενοι που είναι πάνω από 50 ετών να είναι 8.475 !! βάζοντας την Επιχείρηση σε άμεσο και τεράστιο κίνδυνο διάλυσης.


Ούτε θα άφηνε να φτάσει στο κατάντημα οι εργαζόμενοι μέχρι 30 ετών να είναι όλοι και όλοι 250 !!

Ο κ. Αθανασόπουλος έρχεται τώρα προς άγρα ψήφων για το παραπαίον Κυβερνόν Κόμμα που ξεπουλά ότι είναι Δημόσιο να κάνει εμπόριο ελπίδων παίζοντας με την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων!

Κυρία Πετραλιά εάν σας ενδιέφεραν οι άνεργοι δεν θα επιτρέπατε στον κ. Αθανασόπουλο να δαπανά επί χρόνια 60 εκατ. Euro ετησίως για υπερωρίες του προσωπικού ενώ θα μπορούσατε με αυτά τα χρήματα να είχατε προσλάβει εδώ και χρόνια τουλάχιστον 4.000 μόνιμους !
Τώρα τους θυμηθήκατε ;

Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!

Υ.Γ. Πέρα από τα όσα προκύπτουν με τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψης η Κυβέρνηση με τα όσα μεθοδεύει διαχωρίζει τώρα και τους άνεργους. Συγκεκριμένα οι άνεργοι στην χώρα μας είναι 600.000.
Οι επιδοτούμενοι άνεργοι δηλαδή αυτοί που έχασαν την δουλειά τους κατά τον τελευταίο χρόνο είναι 120.000.
Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι η Κυβέρνηση διαχωρίζει και τους ανέργους με όλα αυτά που προωθεί αφού το « ευεργέτημα» θα αφορά μόνο όσους παίρνουν το επίδομα ανεργίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου