.

ΓΕΝΟΠ για Μεγαλόπολη V (27/07/09)

H ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ .
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.

Με το Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ 27/8/2009 υπό τον τίτλο « Η αποκατάσταση της αλήθειας για το Διαγωνισμό της Μεγαλόπολης», επιχειρείται με δυσεξήγητες μεθόδους η ανατροπή των πραγματικών δεδομένων, η απόκρυψη και η διαστρέβλωση της αλήθειας, η αποστασιοποίηση του κ. Αθανασόπουλου από τις ευθύνες του και η ενοχοποίηση ενός μαχητικού συνδικάτου, όπως η ΓΕΝΟΠ που έχει αποδείξει κατ επανάληψη ότι αγωνίζεται ανυποχώρητα για την προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
Η Ομοσπονδία σήμερα για τελευταία φορά τοποθετείται και ασχολείται επί του θέματος..
Ο καθένας έχει βγάλει το συμπεράσματά του .
Ξεκαθαρίζουμε :
1. Ποτέ η Ομοσπονδία δεν ισχυρίστηκε ότι η σχετική εισήγηση των Υπηρεσιών στο Δ. Συμβουλίου της 28/7/2009 «αποβλέπει στην ματαίωση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας» αποκρύπτοντας ότι προέβλεπε « την επαναπροκήρυξη νέου διαγωνισμού » .
Η Ομοσπονδία ισχυρίζεται με κρυστάλλινη καθαρότητα και όχι με «δυσεξήγητες συμπεριφορές » ότι :
Η «ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και η προκήρυξη νέου διαγωνισμού» είναι η στάχτη στα μάτια για να μην κατασκευαστεί από την ΔΕΗ η μονάδα της Μεγαλόπολης προκειμένου να διευκολυνθούν οι μονάδες των Ιδιωτών.
Αυτό επιβεβαιώνεται και αποδεικνύεται από τα παρακάτω δεδομένα στα οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Αθανασόπουλος με πρώτο το εξής :
Ποια θα ήταν η απόφαση του Δ.Σ. της 28 /7/2009 αν δεν είχε υπάρξει η παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Τοπικών Κοινωνιών της Μεγαλόπολης ;
Είναι γνωστό σε όλους ότι η απόφαση θα ήταν η ματαίωση και «επαναπροκήρυξη »του έργου .
Η Μονάδα V της Μεγαλόπολης προκηρύχθηκε για πρώτη φορά στις 8/4/2008 και η απόφασή της για ανάθεση έγινε στις 25/8/2009, δηλαδή μετά από 16 μήνες και 17 ημέρες , κάτω από τα γνωστά γεγονότα.
Η επαναπροκήρυξη του Διαγωνισμού σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης της εισήγησης της 28/7/2009 προέβλεπε προετοιμασία των τευχών μέχρι 31/10/2009, δηλαδή με καθυστέρηση 3 μηνών από τις 28/7/2009 και ημερομηνία δημοσίευσης της νέας προκήρυξης σε χρόνο που θα επιλεγεί από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Δυτ. Μακεδονίας και εντολή του Δ.. Συμβουλίου !!! Δηλαδή πότε ; ΄Αγνωστο ....
Δηλαδή σε χρόνο που θα δώσει εντολή ο κ. Αθανασόπουλος στο Γεν. Διευθυντή της Δυτ. Μακεδονίας να βγάλει την προκήρυξη. Με λίγα λόγια ΠΟΤΕ .
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ακόμη και υπό « συνθήκες κενού » να λειτουργούσε η ΔΕΗ, και ο κ. Αθανασόπουλος τηρούσε τους ελάχιστους χρόνους του σχεδίου απόφασής και τις δεσμεύσεις του, η Μονάδα της Μεγαλόπολης V θα μπορούσε να ανατεθεί κατά ελάχιστο σε 20 μήνες !!
Αν στο χρόνο των 20 μηνών προστεθεί και ο χρόνος προσφυγών στα όργανα της Ε.Ε. και της Ελληνικής Πολιτείας του φερόμενου ως μειοδότη, για την ματαίωση του διαγωνισμού, αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής , όχι κάποιος που είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ότι στην καλύτερη περίπτωση ο χρόνος αυτός ξεπερνάει τα 2 και πλέον έτη !!
Στον χρόνο αυτό και όχι στον χρόνο ολοκλήρωσης της Μονάδας η αγορά θα έχει κατακλιστεί ήδη από 3.000 νέα ιδιωτικά MW, όλα στο Νότιο Σύστημα, που καθιστούν ΠΛΕΟΝ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ για το Σύστημα όσο και αν είναι απαραίτητη για το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ αντικαθιστώντας παλιές της Μονάδες για να μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό.
Αλήθεια μπορεί ο κ. Αθανασόπουλος να μας πει ποιες θα ήταν οι απώλειες εσόδων για την ΔΕΗ από την απώλεια του μεριδίου της αγοράς με την καθυστέρηση που μετά βεβαιότητας οδηγούσε η ματαίωση και άμεση «επαναπροκήρυξη » του έργου ;
Μπορεί να μας πει ποιες είναι οι ζημιές της ΔΕΗ από την καθυστέρηση αντικατάστασης των παλαιών μανάδων ισόποσης ισχύος λόγω διαφοράς κόστους καυσίμου ;
Αλήθεια πόσο πιστικός μπορεί να είναι στις δεσμεύσεις του ο κ. Αθανασόπουλος όταν ο διαγωνισμός για την Μελίτη ΙΙ , που και με δική του ευθύνη «μπαντάρισε » στις 18/2/2009 σήμερα παραπέμπετε στο στο αβέβαιο μέλλον ;
Αλήθεια πότε αντελήφθη ο κ. Αθανασόπουλος ότι υπάρχουν επιφυλάξεις για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου του Φ.Α. και του δικτύου των 400 ΚV όταν λίγες μέρες πριν δήλωνε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι η έγκαιρη έλευση του Φ.Α. είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού.
Με βάση τα παραπάνω συνάγεται ευλόγως το συμπέρασμα ότι:
Η ματαίωση και «επαναπροκήρυξη» όχι μόνο σηματοδοτούσε εγκατάλειψη της κατασκευής της Μονάδας V του ΑΗΣ Μεγαλόπολης ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ του κ. Αθανασόπουλου ΚΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ.
Κατόπιν αυτού θα ζητήσουμε από τον κ. Αθανασόπουλο να μην ξανα δεσμευτεί άλλο τίποτε για την ΔΕΗ και να μην παραπληροφορεί το κοινό και τους Έλληνες καταναλωτές .
ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου