.

ΔΕΗ: Επιστολή κ. Τάκη Αθανασόπουλου στον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Αναδημοσίευση: capital.gr, 23/9/09

Η ΔΕΗ ενεργά υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη μιας νέας διεθνούς συμφωνίας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Κοπεγχάγη τον προσεχή Δεκέμβριο.

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ κ. Τάκη Αθανασόπουλου που απεστάλη στον ΟΗΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες όλου του κόσμου, αλλά κυρίως να ασκήσει πίεση για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο 2009, παρότρυνε τους επικεφαλής μεγάλων εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο να πάρουν θέση, στέλνοντας ένα μήνυμα υποστήριξης για την επίτευξη μιας νέας διεθνούς συμφωνίας.

Η διεθνής αυτή καμπάνια, με τίτλο Seal the Deal (Υπογράψτε τη Συμφωνία), έχει μεγάλη ανταπόκριση και υποστήριξη και από τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων ηλεκτρικών εταιρειών της Ευρώπης, όπως είναι η Enel SpA, Iberdrola S.A., Vattenfall AB, DONG Energy A/S, ESB, κλπ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλου, που απεστάλη στον ΟΗΕ, έχει ως εξής:

«Δήλωση της ΔΕΗ στην καμπάνια του ΟΗΕ «Seal the Deal»

"Ενεργά ανταποκρινόμενοι στην επιτακτική ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις για να βρεθεί μια κλιματική λύση, που θα είναι εύλογη και αποτελεσματική, η ΔΕΗ ΑΕ «Υπογράφει τη Συμφωνία», θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος ως ένα από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξής της.

Η ΔΕΗ σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο για την περίοδο 2009 – 2014, που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 13,5 δισ. ευρώ.

Η υλοποίηση αυτού του πολύ μεγάλου επενδυτικού προγράμματος όχι μόνον θα εξασφαλίσει επάρκεια ρεύματος για τη χώρα και βελτίωση των παρεχομένων προς τους πελάτες υπηρεσιών, αλλά και θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, επιτρέποντας, έτσι, στην Επιχείρηση να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της Πράσινης Οικονομίας στην Ελλάδα.

Η ΔΕΗ υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του ΟΗΕ για μια ισορροπημένη και αποτελεσματική συμφωνία στην Κοπεγχάγη, η οποία θα βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη και στην εξασφάλιση μιας βιώσιμης και ευημερούσας παγκόσμιας οικονομίας."

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου