.

Πτολεμαϊδα: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου από τη ΔΕΤΗΠ

Στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας (ΔΕΤΗΠ), καθώς εξασφάλισε ήδη την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θα αναπτυχθεί σε έκταση 5 στρεμμάτων στο χώρο του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαϊδας. Η ισχύς του πάρκου θα είναι 99,9 ΚW και στόχος της διοίκησης της επιχείρησης είναι η να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση της επένδυσης για τη λειτουργία του πάρκου.

Το κόστος της επένδυσης θα ανέλθει στις 700.000€, ενώ τόσο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΤΗΠ, όσο και το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαϊδας κατά την τελευταία συνεδρίασή του αποδέχτηκε την εγκεκριμένη άδεια της ΡΑΕ και αποφάσισε να αναθέσει σε σύμβουλο την επένδυση, ώστε να εξασφαλιστεί η ανάλογη χρηματοδότηση μέσα από την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του πιλοτικού φωτοβολταϊκού σταθμού που βρίσκεται στο αντλιοστάσιο της ΔΕΤΗΠ στο αγροκήπιο έδωσε την απαραίτητη εμπειρία στην επιχείρηση, ενώ τα αποτελέσματα μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του σταθμού είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

Στόχος του δήμου Πτολεμαϊδας είναι η άμεση υλοποίηση του φωτοβολταϊκού πάρκου, ώστε να αποτελέσει μια πρώτη προσπάθεια εφαρμογής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή της Εορδαίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου