.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΛΚΔΜ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ, ΤΩΡΑ

Μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σταμάτησε η λειτουργία της μίας από τις δύο μονάδες του ΑΗΣ-ΛΚΔΜ συνολικής ισχύος 43 MW λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα ο σταθμός να παράγει πλέον μόνο 17 MW.
Χρόνια τώρα δίνουμε την μάχη επισημαίνοντας τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη -τεχνικού κυρίως προσωπικού- στη λειτουργία των Σταθμών και Ορυχείων.
Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση για τον συγκεκριμένο σταθμό που έχει απομείνει με 75 άτομα προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών και που μέχρι τον Απρίλιο του 2010 θα έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης 22 εργαζόμενοι που ανήκουν στο τεχνικό προσωπικό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τον Μάιο του 2010 δε θα μπορεί να δουλεύει ούτε καν η μία μονάδα, με φυσικό επακόλουθο να κλείσει οριστικά βάζοντας σε μεγάλες περιπέτειες ακόμα και την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.
Είναι προφανές ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να λειτουργήσουν οι μονάδες σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό, το οποίο και θα κατοχυρώνει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αλλά και την ίδια τη ζωή των εργαζόμενων.
Η αδυναμία συνεννόησης που παρατηρείται ανάμεσα στην Γ.Δ.ΟΡ και την Γ.Δ.ΠΑΡ για το που ανήκει ο συγκεκριμένος σταθμός, υπονομεύει και απαξιώνει περεταίρω τη λειτουργία του.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί την νέα ηγεσία των δύο Γενικών Διευθύνσεων, τους κυρίους Κοπανάκη και Λάππα, να δώσουν άμεσα τη λύση, με την επισήμανση ότι δε θα επιτρέψει και δε θα ανεχθεί την διαιώνιση καταστάσεων που οδηγούν στην διάλυση της ΔΕΗ, στην απώλεια MW από την ευρύτερη περιοχή του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου και κατά συνέπεια στο μαρασμό του τόπου.


Γραφείο Τύπου
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου