.

Με Αναβαθμισμένη Ατζέντα η 3η Εβδομάδα Ενέργειας 2009 του ΙΕΝΕ

Με αναβαθμισμένη ατζέντα πρόκειται να πραγματοποιηθεί εφέτος η 3η Εβδομάδα Ενέργειας η οποία διοργανώνεται από το ΙΕΝΕ στην Αθήνα στις 9-13 Νοεμβρίου 2009. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μία πληθώρα θεματικών με κεντρικό άξονα την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αλλά και τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της νέας κυβέρνησης και, κυρίως, της νέας Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κας. Τίνας Μπιρμπίλη, αλλά και του νέου Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπύρου Κουβέλη, από τα πλέον κατατοπισμένα και δραστήρια στελέχη του νέου ελληνικού Κοινοβουλίου στον τομέα της ενέργειας και της Κλιματικής Αλλαγής.

Η 3η Εβδομάδα Ενέργειας ανοίγει με την Ημερίδα «Ενέργεια και Εξωτερική πολιτική» στην Αίθουσα Κρανιδιώτη του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1) την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου. Η Ημερίδα θα επικεντρωθεί στην θέση της Ελλάδας απέναντι στις Διεθνείς Ενεργειακές Εξελίξεις, καθώς και στην Ενεργειακή Ασφάλεια και τις Επενδύσεις στην ΝΑ Ευρώπη. Ανάμεσα στους ομιλητές συγκαταλέγονται οι κκ. Παναγιώτης Γεννηματάς, Πρόεδρος, AGP Energy & τ. Αντιπρόεδρος ΕΙΒ, Peter Poptchev, (Ambassador at Large, Υπουργείο Εξωτερικών Βουλγαρίας), Alexander Berezikov, (Μέλος Εποτικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Πρόεδρος, Russian Federation Experts Committee of Natural Gas), Ανδρέας Ανδριανόπουλος (Διευθυντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος), Καθ. Ιωάννης Μάζης, Διευθυντής Εργαστηρίου Γεωπολιτικών Αναλύσεων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου την σκυτάλη των εκδηλώσεων παίρνει το 14ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2009», το οποίο εφέτος είναι αφιερωμένο στις «Ενεργειακές Προκλήσεις στο Νέο Οικονομικό Περιβάλλον». Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα εξελίξεων στον χώρο της ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής, ο ρόλος της τεχνολογικής καινοτομίας στις ενεργειακές επενδύσεις, η ενεργειακή αγορά στην ΝΑ Ευρώπη, αλλά και ευρύτερα θα απασχολήσουν το μεγάλο αυτό ενεργειακό γεγονός. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εισηγήσεις διεθνών παραγόντων του χώρου της ενέργειας όπως του κ. Jeremy Ellis (Head of Business Development ,RWE Supply & Trading RWE, Germany) και του κ. Marco Baroni (Senior Analyst, Economic Analysis Division, IEA, Παρίσι). Επίσης, θα υπάρξουν τοποθετήσεις ειδικών του χώρου όπως ο Δρ. Leo Drollas (Chief Economist and Deputy Executive Director, CGES, Λονδίνο) και ο Jean - Arnold Vinois (Head of Unit of Energy Policy & Security Supply, DG TREN, Ε. Επιτροπή, Βρυξέλλες). Παράλληλα, θα συμμετάσχουν ο κ. Σόλων Κασίνης (Δ/ντής Υπηρεσίας Ενέργειας, Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κύπρος), ο καθηγητής Δημήτρης Λάλας, τ. Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, ο Πρόεδρος της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, Δρ. Ευστράτιος Καλογήρου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, Δρ. Παναγιώτης Παπασταματίου, αλλά και ο κ. ʼρης Τσικούρας (Διευθυντής της McKinsey & Company, Αθήνα).

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, η ημερίδα «Business to Business» (B2B) θα φέρει όχι μόνο θα φέρει σε επαφή εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της ενέργειας, αλλά θα δώσει και το βήμα σε αρκετούς από αυτούς ώστε να εκθέσουν στο κοινό τις δραστηριότητές τους. Τέλος, η Εβδομάδα κλείνει με ειδική ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας των κτιρίων σε συνεργασία με το ΤΕΕ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου