.

Να προχωρήσει η ΔΕΗ τα φωτοβολταικά πάρκα που έχει εξαγγείλει

Οι υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων κ. Ιωαννίδης, κ. Καλημέρης και κ. Τσικριτζής επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και υπέβαλαν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους στο Διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικολακάκο.
Στη συνέχεια μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και συζήτησαν με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ για θέματα υγιεινής και ασφάλειας και εργασιακών σχέσεων.
Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων επανέλαβαν τα αιτήματα τους για συμμόρφωση της ΔΕΗ με τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας των ορυχείων και των σταθμών και τόνισαν ότι τόσο οι Επιθεωρητές περιβάλλοντος όσο και ο Συνήγορος του Πολίτη έχουν καταγράψει σωρεία παραβάσεων.
Αναφέρθηκαν επίσης στις καθυστερήσεις της εγκατάστασης των δύο μεγάλων φωτοβολταικών πάρκων (2Χ 50 MW) που έχει εξαγγείλει η ΔΕΗ για τη Μεγαλόπολη και την Κοζάνη. Τέλος πρότειναν ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί και στην κατασκευή πράσινου ενεργειακού εξοπλισμού, αντί να εισάγει από το εξωτερικό. Αν π.χ η ΔΕΗ κατασκευάσει μόνη της τα πάνελς που θα χρειαστεί για τα δύο αυτά φωτοβολταικά, μπορεί να δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας για τα επόμενα 5 – 7 έτη.
Το απόγευμα οι υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων κ. Ιωαννίδης και κ. Σιούστη επισκέφτηκαν το κέντρο της Πτολεμαΐδας και διένειμαν ενημερωτικό υλικό στο κέντρο της πόλης.
Τέλος οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Μπλιαχούτας και κ. Φτάκα βρέθηκαν στα Γρεβενά, όπου έδωσαν τηλεοπτική συνέντευξη και στη συνέχεια διένειμαν ενημερωτικό υλικό. Επίσης συζήτησαν με υπηρεσιακούς παράγοντες και πολίτες τα προβλήματα των δασών και του δρυμού της Βάλια Κάλντα.
ΤΠΚ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Κοζάνης
1-10-2009

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου