.

Έκτακτη σύσκεψη στη Νομαρχία για Ακρινή και προβλήματα με τη ΔΕΗ

Να σταματήσουν από πλευράς ΔΕΗ άμεσα οι αποθέσεις στην Ακρινή, όπου πριν από λίγες ημέρες σημειώθηκε κατολίσθηση αποφασίστηκε κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε χθες ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Γιώργος Δακής με θέμα την κατολίσθηση και την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο από και προς την Ακρινή.

Αποφασίστηκε επίσης, σύμφωνα με τον κ. Δακή, να αξιολογηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ και της Νομαρχίας, η δυνατότητα διέλευσης οχημάτων από τον υφιστάμενο επαρχιακό δρόμο Ε 35, ενώ αποφασίστηκε να υποβληθεί εντός των επόμενων ημερών συγκεκριμένη πρόταση από την ΔΕΗ για την δημιουργία νέου και οριστικού εναλλακτικού επαρχιακού δικτύου.

Ο Νομάρχης Κοζάνης εξέφρασε επιπλέον την δυσαρέσκεια του και έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή των αρμοδίων της ΔΕΗ που δεν ενημέρωσαν την Νομαρχία ως όφειλαν για την κατολίσθηση μέσω του προϊστάμενου πολιτικής προστασίας.

Κατά τα άλλα στη πολύωρη και θυελλώδη σύσκεψη ο Δήμαρχος Ελλησπόντου κ. Κώστας Σανίδης εκτός από την επιστολή που ανακοίνωσε ότι έστειλε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, έθεσε και ζήτημα επανεξέτασης του Συμφώνου συνεργασίας και συνύπαρξης τοπικής κοινωνίας και ΔΕΗ.

Το μέλος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής κ. Κώστας Πουτακίδης έκανε λόγο για αυθαίρετη δραστηριότητα της ΔΕΗ και προανήγγειλε κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Ο Διευθυντής του ΛΚΔΜ κ. Νικολακάκος, αφού επεσήμανε ότι ο επίμαχος δρόμος είναι αποχαρακτηρισμένος εδώ και χρόνια, σημείωσε ότι φορτώνεται μια περιοχή με άγονα, αφού η ΔΕΗ δεν μπορεί να επεκτείνει την δραστηριότητα της, όπως προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών όρων.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης τόνισε με έμφαση, ότι ο δρόμος δεν είναι αποχαρακτηρισμένος και ζήτησε να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης το ζήτημα της Ακρινής.

Ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιάννης Βλατής υπογράμμισε ότι προέχει η ασφάλεια και η ολοκληρωμένη λύση του θέματος της Ακρινής, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι το ζήτημα του δρόμου θέτει επί τάπητος το θέμα της μετεγκατάστασης σημειώνοντας ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας.

Πηγή: ΕΡΑ Κοζάνης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου