.

Επιστολή Σπάρτακου στη νέα Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αριθ. Πρωτ.:4116, 8 Οκτωβρίου 2009
Προς Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη

Κυρία Υπουργέ,
το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Δ.Ε.Η. “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” αποτελεί το μεγαλύτερο Σωματείο εργαζομένων στην παραγωγική διαδικασία της ΔΕΗ, με περισσότερα από 4.000 μέλη στην Ενεργειακή Καρδιά της χώρας (το λεκανοπέδιο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας –Φλώρινας).
Με την ανάληψη των καθηκόντων σας στο νεοσύστατο Υπουργείο, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και αποτελεσματικό έργο σε μία σειρά από τομείς, που κρίνουμε ότι αποτελούν καθημερινή έγνοια για τον Έλληνα πολίτη, ιδιαίτερα σε μία περιοχή, όπου τα ενεργειακά θέματα υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι το Α και το Ω στις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΟΦΟΡΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η οποία ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με:
1. Την υλοποίηση του εγκεκριμένου Ενεργειακού Σχεδιασμού
2. Τις νέες λιγνιτικές μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην Πτολεμαΐδα και στη Φλώρινα
3. Την στήριξη των λιγνιτών της περιοχής και την ορθολογική τους εκμετάλλευση από την ΔΕΗ
4. Την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης και την προκήρυξη νέων θέσεων
5. Τις απαιτούμενες επενδύσεις για την βελτίωση του περιβάλλοντος σε Σταθμούς και Ορυχεία.
Κατά γενική ομολογία το Σωματείο μας ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, γιατί εκτός από την καθημερινή συνδικαλιστική του δράση, έχει να επιδείξει πλούσιο και σημαντικό έργο στα δρώμενα και στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
Για μία ακόμα φορά σας συγχαίρουμε και ευχόμαστε ότι σύντομα θα καταστεί δυνατή μια συνάντησή μας προκειμένου να σας εκθέσουμε τις δράσεις και τις θέσεις του Σωματείου μας στα ενεργειακά θέματα. Εκτιμούμε ότι η συνεργασία μας θα είναι καθοριστικής σημασίας έτσι ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Αδαμίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Δίκας Ιωάννης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου