.

Καταγγελία Σωματείου Εργαζομένων η ΕΝΩΣΗ για εργολαβικές αναθέσεις στη ΔΕΗ

Αναδημοσίευση: http://www.kozani.net/ , 15/10/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Σε μια περίοδο παρατεταμένης αμφισβήτησης και υπονόμευσης του λιγνίτη, σε μια περίοδο που συντελούνται ανακατατάξεις στον τομέα διακίνησης της ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίες και καθορίζουν άμεσα το μέλλον της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στο γενικότερο ενεργειακό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο διευθυντής του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου κ. ΙΩΑΚΕΙΜ δίνει το πράσινο φως για τη σύνταξη σύμβασης με σκοπό την ανάθεση της λειτουργίας αλλά και της συντήρησης ολόκληρων κλάδων σε ιδιώτη.

Για του λόγου το αληθές, στο πρόγραμμα της 2 – 10 – 09 έως και 8 – 10 – 09, στην τελευταία παράγραφο με ονομασία {γενικά θέματα}και με μικρά γράμματα έχει ορίσει ομάδα, αποτελούμενη από τους Γούναρη, Δουγαλή και Τσόταλη, με σκοπό την σύνταξη πλαισίου σύμβασης ανάθεσης – λειτουργίας 4 κλάδων σε ιδιώτη. Την ενέργεια έκανε ο κ. Ιωακείμ δίχως προηγουμένως να ενημερώσει την ιεραρχία του ΛΚΔΜ και τον διευθυντή του κέντρου κ. Νικολακάκο.

Με αυτή του την ενέργεια, ο διευθυντής του Νοτίου Πεδίου, βάλει ευθέως κατά των πραγματικών συμφερόντων της Επιχείρησης, αφού απροκάλυπτα εκχωρεί σε άλλες εταιρίες μέρος των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.
Με περίσσιο θράσος ο κ. Ιωακείμ – θράσος το οποίο δίχως αμφιβολία δεν είναι αποτέλεσμα της εντρύφησής του στην εταιρική κουλτούρα – ναρκοθετεί το πεδίο της Επιχείρησης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Όλα αυτά γίνονται όταν οι εργαζόμενοι, εκτός των άλλων, βιώνουν καθημερινά τις αρνητικές επιπτώσεις από την επέλαση στα ορυχεία και τους σταθμούς των εργολάβων. Οι εργολάβοι που με την έλλειψη τεχνογνωσίας και τις κακοτεχνίες, συμβάλλουν στη δημιουργία ατυχημάτων. Όλα αυτά γίνονται όταν οι διευθυντές, μεταξύ αυτών και ο κ. Ιωακείμ, παραβιάζουν συστηματικά την εργατική νομοθεσία, καταστρατηγούν τους κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία, δεν ασκούν απολύτως κανέναν έλεγχο στις συμβατικές υποχρεώσεις των εργολάβων.

Η ΕΝΩΣΗ στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής της δράσης καταγγέλλει δημόσια και κατηγορηματικά τις παραπάνω τακτικές – τις τακτικές που επιβουλεύονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και υποθηκεύουν τα συμφέροντα της ΔΕΗ, ιδιαίτερα σήμερα, στην κρίσιμη συγκυρία που διερχόμαστε.

Η ΕΝΩΣΗ έχει τον δικό της κλαδικό ρόλο, τον οποίο υπηρετεί πιστά και σύντομα θα ανακοινώσει συγκεκριμένες δράσεις που θα ανατρέψουν την άθλια πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν είναι αφελείς, δεν περιμένουν απαντήσεις, βρίσκονται σε παρατεταμένη αγωνιστική ετοιμότητα και ετοιμάζουν τη δική τους απάντηση σε όλους όσοι, αντιστρατεύονται την κοινή προσπάθεια επιβίωσης και ανάπτυξης της Επιχείρησης, όπως αυτό επιτάσσει το συμφέρον των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου.
Καλούμε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να πάρει θέση για να αποτραπεί αυτή η προσπάθεια ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ο στρατηγικός ρόλος της επιχείρησης για καθετοποιημένη ΔΕΗ και να υπάρχει βιωσιμότητα για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου