.

Σπάρτακος για περικοπή δαπανών μισθοδοσίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/10/09

Προς : Γενική Δ/ντρια Ανθρωπίνων Πόρων κ. Ειρήνη Τζανέτου
Θέμα : Περικοπή δαπανών μισθοδοσίας

Κυρία Δ/ντρια
Σύμφωνα με την απόφαση ΔΝΣ 197/2007 και τις ισχύουσες ρυθμίσεις της Επιχείρησης, η απασχόληση του προσωπικού - ανεξαρτήτου στάθμης και κατηγορίας – θα πραγματοποιείται κατά το Σάββατο ή την Κυριακή μετά από αιτιολόγηση του Δ/ντη του οικείου ΒΟΚ.
Μολονότι η συγκεκριμένη οδηγία αφορά το σύνολο του προσωπικού της Επιχείρησης, παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο με το πρόσχημα της “σωστής και ορθολογικής” πραγματοποίησης υπερωριών να γίνονται περικοπές μόνο από το κατώτερο προσωπικό, αδιαφορώντας πλήρως για το τι γίνεται με στελέχη και συμβούλους.
Τα στοιχεία που το Συνδικάτο έχει στην κατοχή του είναι αδιάψευστα και αποδεικνύουν τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις της Διοίκησης.
Τα ερωτήματα τίθενται αμείλικτα και απαιτούν απαντήσεις:
1. Πώς είναι δυνατόν καλοπληρωμένοι σύμβουλοι, στρατηγικής σημασίας για την Επιχείρηση με μοναδική ευκολία να εγκαταλείπουν τη ΔΕΗ Α.Ε. παίρνοντας μαζί τους απόρρητα στοιχεία της Επιχείρησης (αφού δεν τους επιβλήθηκε καμία απαγόρευση με αντίστοιχες κυρώσεις) και να “προάγονται” σε θέσεις Διευθύνοντος Συμβούλου ανταγωνίστριας Επιχείρησης με τη ΔΕΗ, που δραστηριοποιείται κι αυτή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
2. Πώς είναι δυνατόν μετά την απόφαση 196/2007 του ΔΝΣ για την καταβολή αποζημίωσης για οφειλόμενες αναπαύσεις στους μισθωτούς της Επιχείρησης ποσού 35.000.000 ευρώ και με δεδομένη την απόφαση 197/2007 του ΔΝΣ για τον τρόπο χορήγησης των αναπαύσεων, στελέχη της Επιχείρησης, τα λεγόμενα “ψυγεία” (που η Διοίκηση διαχρονικά δημιούργησε) έχουν μαζέψει περισσότερα από 110 ρεπό!!! Σε πολλά στελέχη μάλιστα η Επιχείρηση οφείλει και κανονικές άδειες προηγούμενων ετών. Μήπως αυτό γίνεται για να καταβληθεί η αντίστοιχη αποζημίωση κατά την συνταξιοδότησή τους;
3. Γνωρίζει η Δ/νση της ΔΕΗ Α.Ε. σε πόσους, ποιους και για ποιο λόγο τους διατίθενται υπηρεσιακά οχήματα; Ποιο είναι το συνολικό κόστος, συμπεριλαμβανομένου και των καυσίμων και της συντήρησης από την κίνηση αυτών των χιλιάδων οχημάτων ανά την Επικράτεια της χώρας;

Κυρία Δ/ντρια
Γνωρίζετε ότι πάγια θέση του Συνδικάτου σε ό,τι αφορά την μείωση της υπερωριακής απασχόλησης, αλλά και την εργασία κατά το Σάββατο ή την Κυριακή είναι η άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, γι’αυτό προχωρήστε επιτέλους στην άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του Διαγωνισμού!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου