.

Σπάρτακος για κατάληψη Νοτίου Πεδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Η άμεση αποτελεσματικότητα που έχουν οι παρεμβάσεις των στελεχών του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά με την κατάληψη που έγινε το πρωί της Τετάρτης 21/10 στο Διοικητήριο του Νοτίου Πεδίου και με αφορμή ζητήματα εργολαβικά , μισθοδοσίας, προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού. Ζητήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους στην καθημερινότητά τους και που στόχος είναι με καίριες κινήσεις να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά σε άμεσο χρονικό διάστημα.
Οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα των εργολαβιών, το θέμα με την μισθοδοσία του μη τεχνικού προσωπικού και η καθυστέρηση στον εξοπλισμό με ΤΕΡΑΝΟ,UNIMOC και ντίζελ αποτέλεσαν τις βασικότερες των αιτιών για την κατάληψη του Διοικητηρίου προκειμένου να δυναμώσει η φωνή της αγανάκτησης και να ληφθούν μέτρα.
Η κατάληψη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ οδήγησε τελικά στην σύσκεψη με στελέχη της ηγεσίας του ΛΚΔΜ και πιο συγκεκριμένα με την Γενική Διεύθυνση των Ορυχείων (κ. Λάππας), Διεύθυνση ΛΚΔΜ (κ. Νικολακάκος) και Βοηθοί Διευθυντές κύριοι Ιωακείμ, Γαλίτης, Χαριτόπουλος, Μπασιώτης.
Αφού μπήκαν αναλυτικά τα ζητήματα στο τραπέζι του διαλόγου, συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:
•Να μην προχωρήσει καμία εργολαβία τύπου ¨out searching¨ που αφορά τους κλάδους των ορυχείων (τέφρα, λιγνίτης κλπ) μέχρι που να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ ΓΕΝΟΠ και Διοίκησης της ΔΕΗ.
•Η απασχόληση κατά το Σάββατο ή την Κυριακή για όλο το προσωπικό ανεξαρτήτου Στάθμης και κατηγορίας να γίνει με ευθύνη και έγκριση του Διευθυντή του Κλάδου καθώς και του Διευθυντή ΒΟΚ και σε καμία περίπτωση ΔΕ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
•Να σταματήσει άμεσα κάθε κίνηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου, εκτός ΛΚΔΜ, από τους προϊσταμένους εκτός βέβαια σε περιπτώσεις απολύτως απαραίτητες και αυτό θα γίνει με ευθύνη των Διευθυντών Κλάδου.
Πέραν όλων των παραπάνω ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα αντικατασταθούν 116 TERANO με καινούρια ενώ η προμήθεια UNIMOC αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ, Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ- ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ




Γραφείο Τύπου
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου