.

Οι ενεργειακές επενδύσεις στο «μικροσκόπιο»

Αναδημοσίευση: Το Βήμα, 16/10/09

Σε καλό κλίμα έγιναν χθες οι πρώτες ενημερωτικές συναντήσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη με τις διοικήσεις των εταιρειών και των φορέων του ενεργειακού τομέα.
Η κυρία Μπιρμπίλη, παρουσία των δύο υφυπουργών κκ. Ι. Μανιάτη και Θ. Μωραΐτη, είδε αλληλοδιαδόχως τις διοικήσεις της ΔΕΗ, των ΕΛΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ και της ΡΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας με όλους, η επωδός της υπουργού ήταν «συνεχίζουμε κανονικά» - φυσικά, όπως αντιλήφθηκαν όλοι, ώσπου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η επιλογή γενικών και ειδικών γραμματέων, θα αρχίσει αντίστοιχη διαδικασία με κατάθεση βιογραφικών για τις θέσεις των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων σε ΔΕΚΟ του ενεργειακού τομέα. Δεν έχει διευκρινιστεί το θα γίνει με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Π. Αθανασόπουλο (η θητεία του λήγει τέλος Ιανουαρίου) και τον πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Σ. Σιμόπουλο, του οποίου η θητεία λήγει σε δύο μήνες.

Το ενδιαφέρον της υπουργού ΠΕΚΑ στις συναντήσεις περιστράφηκε στο αν υπάρχουν κατεπείγουσες υποθέσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως σε συνεργασία με το υπουργείο για να μην προκαλέσουν οδυνηρές εκπλήξεις στην κοινή γνώμη ή δυσεπίλυτα προβλήματα, αλλά αυτή τη στιγμή στην ενέργεια κάποιο θέμα «κόκκινου συναγερμού» δεν υφίσταται.

Οι επικεφαλής των εταιρειών και φορέων κατέθεσαν και υπομνήματα με τα κυριότερα ζητήματα που «τρέχουν», αλλά και με προτάσεις για βελτιώσεις.

Στη ΔΕΗ το πιο βασικό είναι η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, στα ΕΛΛΠΕ η μεγάλη επένδυση στην Ελευσίνα που έχει προωθηθεί εντυπωσιακά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στη ΔΕΠΑ οι διεθνείς συμβάσεις, στον ΔΕΣΦΑ τα σημαντικά έργα υποδομής και στη ΡΑΕ η προώθηση των επενδύσεων στις ΑΠΕ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου