.

Υπ. Περιβάλλοντος: Αποφασίζει την Πέμπτη για ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ

Αναδημοσίευση: http://www.nooz.gr/, 14/10/09

Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ τη ΔΕΣΦΑ και τα ΕΛΠΕ θα συζητήσει μεθαύριο Πέμπτη με τις διοίκησεις των ενεργειακών ΔΕΚΟ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η υπουργός κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός κ. Ι. Μανιάτης θα έχουν συνάντηση και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης κ. Π. Αθανασόπουλο - ο οποίος έχει δώσει ήδη στην Κυβέρνηση την παραίτησή του - προκειμένου να ενημερωθούν για το ''όραμά'' του σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης ενώ τα προβλήματα της αγοράς ενέργειας και του ρόλου που επιδιώκει να διαδραμματίσει η ΔΕΗ στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ελληνικής και διεθνούς αγοράς συζητησε χθες ο υφυπουργός με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (Ν. Φωτόπουλος και Ι. Τσαρούχας).

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την άποψη που έχουν σχηματίσει οι εργαζόμενοι σχετικά με την στρατηγική που ακολούθησε η εως τώρα διοίκηση της ΔΕΗ ενώ την Πέμπτη τα θέματα που τέθηκαν θα συζητηθούν και με τη διοίκηση της επιχειρησης ενώ στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τις διοικήσεις των ενεργειακών ΔΕΚΟ θα γνωστοποιηθεί και η θέση που θα διατηρήσει η Κυβέρνηση σε ότι αφορά στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ και στο σενάριο που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά στην απόσχιση του ΔΕΣΦΑ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου