.

Συναντήσεις Μπιρμπίλη με διοικήσεις ΔΕΗ, ΕΛΠΕ

Αναδημοσίευση: http://www.euro2day.gr/ ,της Αθ.Καλαϊτζόγλου, 15/10/09

Για μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης μετατίθεται η αλλαγή σκυτάλης στους εποπτευόμενους φορείς και τις ΔΕΚΟ του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι αλλαγές αυτές θα προωθηθούν, δηλαδή, από την ερχόμενη εβδομάδα και θα αφορούν στη ΔΕΗ, τα ΕΛ.ΠΕ., τη ΔΕΠΑ, το ΔΕΣΦΑ, το ΔΕΣΜΗΕ και τη ΡΑΕ. Ήδη, την παραίτηση του έχει υποβάλει προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου και Τίνα Μπιρμπίλη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, αποποιούμενος μάλιστα και της αποζημίωσης που δικαιούται, καθώς η σύμβαση του λήγει τον Ιανουάριο του 2010.
Η παραίτηση του δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή, κάτι που αναμένεται να γίνει κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα.
Σήμερα, πάντως, η κ. Μπιρμπίλη και ο αρμόδιος για θέματα Ενέργειας του υπουργείου Γ. Μανιάτης θα ξεκινήσουν κύκλο συναντήσεων με τους εποπτευόμενους φορείς και τις ΔΕΚΟ, που θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, αυστηρά ενημερωτικό χαρακτήρα και γίνονται στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Ειδικότερα, σήμερα έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με τις διοικήσεις της ΔΕΗ, των ΕΛ.ΠΕ. της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ και αύριο με το ΔΕΣΜΗΕ και τη ΡΑΕ. Λόγω του χαρακτήρα των συναντήσεων αυτών, στις οποίες δεν θα ζητηθεί η παραίτηση των επικεφαλής των φορέων και των ΔΕΚΟ, δεν θα γίνουν και δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου