.

Απερρίφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελλησπόντου η πρόταση της ΔΕΗ για τον δρόμο Ακρινής-Κλείτου

Αναδημοσίευση: www.kozan.gr, του Άρη Σαμαρά, 11/11/09

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελλησπόντου, παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Σανίδη, η οριστική πρόταση της ΔΕΗ Α.Ε για την επίλυση του προβλήματος του δρόμου Ακρινής – Κλείτου. Η συγκεκριμένη πρόταση εστάλη στο Νομάρχη Κοζάνης κ. Γιώργο Δακή, με σχετικό έγγραφο στις 22/10/2009 και τέθηκε προς συζήτηση στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Περιβάλλοντος αλλά και κατοίκων της Ακρινής.

Στην πρόταση της η ΔΕΗ αναφέρει τα εξής:

« - Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης να μας υποδείξει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, που ενδεχομένως να χρειάζεται ο δρόμος, ο οποίος ήδη έχει κατασκευαστεί από τη ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι, ο εν λόγω δρόμος χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της Ακρινής. Η ΔΕΗ θα ανταποκριθεί άμεσα στις υποδείξεις σας.

- Άμεση παράδοση του εναπομείναντος δρόμου (1000μ.) προκειμένου το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου να υλοποιήσει το πρόγραμμα του.

- Κατασκευή νέου δρόμου εκτός των ορίων εκμετάλλευσης του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, μήκους 3700μ. ο οποίος είναι σύμφωνος με την πρόταση του Δήμου Ελλησπόντου.

- Αγορά ζώνης πλάτους 250-300μ από το όριο απαλλοτρίωσης.»


Από την μεριά του ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής κ. Κώστας Πουτακίδης, επανέλαβε την πάγια θέση του Συλλόγου περί μη κατάργησης του συγκεκριμένου δρόμου (Ακρινής- Κλείτου), εάν δεν προηγηθεί «χαρακτηρισμός» νέου επαρχιακού δρόμου, ο οποίος όμως δεν θα διέρχεται μέσα από ιδιόκτητη έκταση της ΔΕΗ αλλά από συγκεκριμένη δημόσια έκταση(δρόμος του γηπέδου - μήκους 3700μ) και θα πληρεί τις νόμιμες προδιαγραφές της επαρχιακής οδοποιίας.

Bάση λοιπόν των προτεραιοτήτων που θέτει η ΔΕΗ στην οριστική της πρόταση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελλησπόντου αποφάσισε την απόρριψη και την κοινοποίηση της «αρνητικής» απόφασης, στο Νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή, κάτι που θα συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πρόταση - που χαρακτηρίζεται ως οριστική από πλευράς ΔΕΗ -, δεν έγινε αποδεκτή από την κοινωνία της Ακρινής και εν τέλει απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελλησπόντου, προμηνύει μια σειρά νέων «συγκρούσεων» μεταξύ ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας.


Του Άρη Σαμαρά

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου