.

Τρένο των Οικολόγων Πράσινων στη Δυτική Μακεδονία

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ: ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία μεταφέρεται το Σαββατοκύριακο η εκστρατεία των Οικολόγων Πράσινων ενόψει της συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή. Με κεντρικό μήνυμα «ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ. ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ», οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν ναυλώσει τρένο το οποίο θα αναχωρήσει από τo Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 9 το πρωί του Σαββάτου με κατεύθυνση την Κοζάνη και ενδιάμεσες στάσεις στην Αλεξάνδρεια, τη Σκύδρα, την Έδεσσα, την Άρνισσα, την Φλώρινα, το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα. Η επιβίβαση στο τρένο θα είναι ελεύθερη για όλους, για όλη τη διαδρομή ή για μέρος της.
Στόχος είναι να αναδεχθεί η ανάγκη για ριζικές αλλαγές στον τομέα των μεταφορών με ενίσχυση του σιδηροδρόμου αλλά και η θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά της Δυτικής Μακεδονίας στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.
Στο ναυλωμένο τρένο που θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, θα επιβιβαστεί και αποστολή από την Αθήνα με τη συμμετοχή των «Φίλων του Σιδηροδρόμου» και στελεχών των Οικολόγων Πράσινων, ανάμεσα στους οποίους o Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος, η Νομ. Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Ελεονόρα Ζώτου, εκπρόσωπος της θεματικής ομάδας ενέργειας των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας κ.α.
Καλούμε λοιπόν τα μέλη τους φίλους και τι φίλες των Οικολόγων Πράσινων να πραγματοποιήσουμε μια ολοήμερη εκδρομή σε μεγάλο κομμάτι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας! Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να συμμετέχουμε στην ενημερωτική προσπάθεια των Οικολόγων Πράσινων. Οι εκδρομείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους ρούχα «παντός καιρού», κολατσιό και νερό, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, μουσικά όργανα και κέφι.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή το βράδυ (αρκεί να υπάρχουν κενές θέσεις μέχρι τότε) στα τηλέφωνα:
• 2310 269780 (Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης)
• 2310222503 (Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης)
• ή στο mail: ecogreensalonika@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης : http://ecogreensalonika.wordpress.com

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου