.

Stop από το Δ.Σ. Δημ. Υψηλάντη στη μερική απαλλοτρίωση έκτασης Ποντοκώμης από τη ΔΕΗ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το πρακτικό της αριθμ. 16/2009 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Αριθμ. Απόφασης : 138/2009

ΘΕΜΑ: Απαλλοτρίωση εκτάσεων Δ.Δ. Ποντοκώμης από τη ΔΕΗ Α.Ε.

Στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη σήμερα 23/11/2009 ημέρα της εβ-δομάδας ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 13.00 συγκεντρώθηκε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από την αριθμ. 4711/23/11/2009 πρόσκληση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε στον καθένα από τους συμβούλους χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις παρ. 4 του άρθρου 95Δ.Κ.Κ.Ν. 3463/2006.
Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία καθόσον σε σύνολο δεκατριών (13) μελών βρέθηκαν παρόντες δεκατρείς (13) καθώς παρακάτω :
....................
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Θεωρεί προκλητική την ενέργεια της ΔΕΗ Α.Ε. για τη μερική απαλλοτρίωση της περιοχής ΟΠΚ 1 του αγροκτήματος Ποντοκώμης , με την αποστολή του υπ’ αρθμ. 765/17-11-2009 της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας , διότι έχει αποφασιστεί και συμφωνηθεί η συνολική απαλλοτρίωση του αγροκτήματος και του οικισμού Ποντοκώμης. Ζητεί από την κυβέρνηση και τη νέα ηγεσία της ΔΕΗ να σταματήσει αυτή την προκλητρική ενέργεια από μέρους της ΔΕΗ και επιμένει στις αποφάσεις 70/2008και 77/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου Δημητρίου Υψηλάντη (με αντίστοιχες ομόφωνες αποφάσεις και του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης) οι οποίες κοινοποιήθηκαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τη ΔΕΗ, δηλαδή
1] Τη συνολική και ΟΧΙ τμηματική απαλλοτρίωση του οικισμού και του Αγροκτήματος Ποντο-κώμης..
2] Την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης (μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινω-νία) που θα εξασφαλίζει τόσο τα θέματα των απαλλοτριώσεων όσο και τα λοιπά θέματα της εξασφάλισης των δημοσίων υποδομών καθώς και του ρόλου των εμπλεκομένων φορέων στο εγχείρημα της μετεγκατάστασης.
Εξουσιοδοτεί αντιπροσωπεία του Δήμου , το Δήμαρχο κ. Κυριάκο Μιχαηλίδη και το Δημ. σύμβουλο κ. Δημήτριο Μαυροματίδη, να προβούν άμεσα σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ή σε όποια άλλη συνάντηση κριθεί σκόπιμη.

Εάν δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα , τότε θα ακολουθήσει Δημοτικό συμβούλιο στο Τ.Διαμέρισμα Ποντοκώμης παρουσία όλων των φορέων όπου θα προσδιοριστούν οι επόμενες κινήσεις από μέρους του Δήμου και της Τοπικής Κοινωνίας

Παράλληλα τονίζει την ομόφωνη θέση του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη για αντικατάσταση της μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας με άμεσο κλείσιμο της και εφαρμογή όλων των μέτρων για περιορισμό της ρύπανσης στο ΛΚΔΜ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου