.

Επιστολή Σπάρτακου προς Υπουργό Οικονομικών

Προς: Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Θέμα: Προσχέδιο Προϋπολογισμού του έτους 2010

Κύριε Υπουργέ
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του έτους 2010, στο κεφάλαιο 3, Κατηγορία “Δαπάνες – Επιχορηγήσεις Ασφαλιστικών Ταμείων”, εμφανίζεται ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ ως επιχορηγούμενο Ταμείο, μαζί με τα Ταμεία ΟΓΑ – ΙΚΑ – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ - ΤΑΠ-ΟΤΕ, αγνοώντας το γεγονός ότι ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, πρώην ΟΑΠ-ΔΕΗ με βάση το άρθρο 34 του Ν.2773/99 έχει ενσωματωμένη περιουσία στην περιουσία της ΔΕΗ Α.Ε.
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο υπερψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Αποτελεί δε προϊόν κύρωσης σύμβασης μεταξύ κράτους – ΔΕΗ – Εργαζομένων – Συνταξιούχων.
Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να αλλάξει με καμία υπουργική απόφαση ούτε με άλλο νόμο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των συμβαλλόμενων.
Κύριε Υπουργέ
Από την ψήφιση του νόμου έως σήμερα η εγγραφή στον εκάστοτε Κρατικό Προϋπολογισμό του ποσού των εσόδων – δαπανών για τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ γίνονταν με ξεκάθαρη εγγραφή στον ΚΑΕ, με τίτλο «έσοδα από περιουσία ΟΑΠ-ΔΕΗ, κατ’ άρθρο 34 Ν. 2773/99» και σε άλλον ΚΑΕ «Αντιπαροχή έναντι της ενσωματωμένης στη ΔΕΗ Α.Ε. περιουσίας του ΟΑΠ-ΔΕΗ, άρθρο 34 Ν.2773/99».
Είναι προφανές ότι ο όρος Επιχορήγηση (Ασφαλιστικών Ταμείων) δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον όρο Αντιπαροχή έναντι περιουσίας του ΟΑΠ-ΔΕΗ και η υιοθέτησή του στο προσχέδιο του προϋπολογισμού απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού μας Φορέα.
Κύριε Υπουργέ
Σας θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση – χωρίς αποτέλεσμα – γεγονός που ανάγκασε τους Εργαζόμενους να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις συνολικής διάρκειας 20 ημερών.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι ο Ν.2773/99 διασφαλίζει τα δικαιώματα των Εργαζομένων – Συνταξιούχων της ΔΕΗ Α.Ε. και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν την υπονόμευσή του.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου