.

Νεολαία Ελλησπόντου: Συνάντηση με τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Την Παρασκευή 20-11-09, έπειτα από προγραμματισμένη συνάντηση το Προεδρείο του Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου και Εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου–Ρυακίου, βρέθηκαν στο γραφείο του Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Αποστολίδη Νικόλαο με κύριο θέμα της συζήτησης την μείωση των θέσεων και κατάργηση ορισμένων ειδικοτήτων στην τελευταία προκήρυξη του Οκτωβρίου των οχτάμηνων συμβάσεων.
Για την μείωση των θέσεων ο Διευθυντής δήλωσε πως ευθύνεται η Διοίκηση της ΔΕΗ και για τις ειδικότητες οι οποίες καταργήθηκαν (Οικοδομών, Χειριστών Κατεργασίας Ύδατος) παραδέχθηκε πως είναι καθαρά δικιά του απόφαση και ευθύνη και ότι τις οικοδομικές εργασίες της ΔΕΗ θα αναλάβουν εργολάβοι.
Με την απόφαση αυτή του Διευθυντή Αποστολίδη, παρά πολύ Νέοι έμειναν εκτός εργασίας, παρατείνοντας έτσι και άλλο τον χρόνο Ανεργίας τους με άσχημες επιπτώσεις και για τους ίδιους αλλά και για πολλούς με τις οικογένειες τους.
Αμέσως τέθηκε θέμα κατάληψης του γραφείου από το Συμβούλιο Νέων όπου συμφώνησε και ο Σύλλογος Ανέργων σε περίπτωση που δεν αυξηθούν οι θέσεις και δεν επανέλθουν οι ειδικότητες που καταργήθηκαν. Ο Διευθυντής ζήτησε να συνταχθεί έγγραφο – υπόμνημα από το Συμβούλιο και το Σύλλογο με τα αιτήματα το οποίο θα καταθέσει ο ίδιος στην Διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα την Δευτέρα όπου έχει συνάντηση. Τέλος μετά από συζήτηση 2 ωρών ο Διευθυντής Δεσμεύτηκε ότι η επόμενη προκήρυξη οχταμήνων τον Φεβρουάριο θα επαναπροσδιοριστεί σύμφωνα με τα αιτήματα που τέθηκαν. Τα αιτήματα είναι η αύξηση των θέσεων και η επανένταξη των ειδικοτήτων που ο ίδιος κατάργησε με περισσότερες θέσεις. Συζήτηση έγινε και για το θέμα των 2μηνων συμβάσεων και γενικότερα για τις προσλήψεις. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 26-11-09 για ενημέρωση της συνάντησης του Διευθυντή με την Διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα.

Σε εποχές αποδεδειγμένα δύσκολες με το μέλλον των Νέων αβέβαιο και την ΑΝΕΡΓΙΑ να τους χτυπά ανελέητα, οι πρόσφατες απολύσεις των Συμβασιούχων STAGE όπου στην πλειοψηφία τους είναι Νέοι, δείχνουν την ρευστή κατάσταση στην οποία η Πολιτεία οδηγεί τους Νέους.
Οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, ζητώντας δίκαια ότι τους ανήκει και τους έχει στερηθεί όλα αυτά τα χρόνια και αγωνιζόμενοι για Υγεία, Ζωή, Ασφάλεια, αφήνει εκτεθειμένους τους εκφραστές μιας Δημοκρατίας του Σήμερα για Αυτονόητα ζητήματα επιβίωσης.
Η αβεβαιότητα πολλών οικογενειών από το Δ.Δ. Κλείτου, όπου κατοικούν ακόμα στον παλιό οικισμό και η μη ολοκλήρωση των υποδομών στο Νέο Κλείτο για να ζήσουν όλοι ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια πια, δείχνει την αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε ανθρώπους που η ίδια ταλαιπωρεί δεκαετίες τώρα.
Η πολιτική εργολαβοποίησης της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με την μείωση θέσεων και κατάργηση ειδικοτήτων στις οχτάμηνες συμβάσεις προκαλούν την κοινωνία του Ελλησπόντου να αντιδράσει δυναμικά, δηλώνοντας πως η κατάργηση της Εντοπιότητας σε όλα τα επίπεδα προσλήψεων είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου