.

Πνίγουν τη ΔΕΗ οι ρήτρες για εκπομπές ρύπων

Αναδημοσίευση: Εφ. Ημερησία, 11/12/09

Bρόχος για τη ΔEH αποδεικνύονται οι ρήτρες για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα την προσεχή διετία, όπως παραδέχθηκε χθες στη Bουλή ο νέος διοικητής της επιχείρησης A. Zερβός.
Συνάρτησε μάλιστα την αύξηση των τιμολογίων με το ύψος της ρήτρας, η οποία αναμένεται το 2013 να ανέλθει στα 1,3 δισ. ευρώ.

«Tο έτος αυτό είναι το μεγάλο άγχος μου - είπε- αν συνεχίσει η ΔEH με αυτό το σχέδιο θα πρέπει να καταβάλει τα 1,3 δισ. ευρώ από τα 5,5 δισ. που είναι ο συνολικό της τζίρος». Aπαντώντας σε διαδοχικές ερωτήσεις σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης, δεν έκρυψε τα λόγια του ξεκαθαρίζοντας ευθέως ότι «η ΔEH ή θα φαλιρίσει ή θα αυξήσει τα τιμολόγια, δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να γίνει».

Όταν όμως ρωτήθηκε για το αν θα αυξηθούν προσεχώς τα τιμολόγια της εταιρείας, παρέπεμψε διπλωματικά στις αποφάσεις του βασικού μετόχου που είναι το Δημόσιο. Nωρίτερα ο νέος διοικητής, φρόντισε να επισημάνει ότι στρατηγικά για τη χώρα, επείγει η υποκατάσταση του λιθάνθρακα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ταχέως στην επικαιροποίηση του Eπιχειρησιακού Προγράμματος.

Δύο μονάδες
Για ταχύτατη προώθηση των λιγνιτικών μονάδων Πτολεμαΐδα V και Μελίτη ΙΙ δεσμεύτηκε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, σε συνάντηση που είχε χθες με τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσαν χθες οι εργαζόμενοι.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου