.

"Κατευθυνόμενη" δημοσιογραφία ;

Προκαλεί εντύπωση η κατευθυνόμενη "δημοσιογραφία" (;) περί του λιγνίτη και της υπερβολής, σε οριμένα ΜΜΕ, με στόχο τη δαιμονοποίηση του! Γιατί αλήθεια δεν ασχολούνται με το φυσικό αέριο που εισάγουμε; Ξανατονίζουμε: που εισάγουμε; Αλήθεια γιατί δεν ανέδειξαν την κρίση που πάγωσε κυριολεκτικά την Ευρώπη όταν η Ουκρανία και Ρωσία κλείσαν τις στρόφιγγες προς ενός και πλέον έτους; Αν αυτό αφορούσε τον λιγνίτη θα το είχαν καθημερινά ως θέμα. Για τον λιθάνθρακα, που επίσης δεν "βόλευε", μιλούσαν καθημερινά για προβλήματα τροφοδοσίας του και για αύξηση της τιμής του.

Κάποτε αναδείχθηκε η διαπλοκή μεγάλων εταιρειών στον χώρο των κατασκευών και των ΜΜΕ. Τώρα θα λέμε για διαπλοκή μεγάλων εταιρειών στο χώρο της ενέργειας και ΜΜΕ.

Φαίνεται ότι στο υπουργείο άρχισαν να είναι γνώστες αυτών των "παιχνιδιών". Άλλωστε αυτά υπονόησε και ο απερχόμενος manager της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλος, μιλώντας για "αυθόρμητες" αντιδράσεις για τον λιθάνθρακα.

Κατά την άποψη μας ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Να καπηλεύονται τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα αγώνες ανθρώπων που πραγματικά και άδολα αγωνίζονται διαχρονικά. Μπορεί να νομίζουν ότι με την επανάληψη των υπερβολών θα καθορίσουν ενδεχομένως αυτά τις πολιτικές αποφάσεις παρασύροντας την πολιτική ηγεσία.

Η θέση μας είναι ότι η πολιτική της χώρας στο χώρο της ενέργειας πρέπει να υπαγορευθεί από τις ανάγκες της χώρας (ασφάλεια τροφοδοσίας, κόστος ενέργειας, περιβάλλοντικές επιπτώσεις) και όχι από τις ανάγκες και τις διαθέσεις των ιδιωτών στο χώρο της ενέργειας. Και πρέπει να σταθμιστούν όλες οι παράμετροι.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου